MIOČIĆ DOBIO PORUKU IZ STOŽERA JEDNOG OD NAJOPAKIJIH BORACA DANAŠNJICE: / 'Ako već želimo super borbu, onda to mora biti on'

Image
Foto: AFP

Američki Hrvat posljednji je put bio u kavezu krajem kolovoza kada je vratio UFC-ov teškaški naslov

16.10.2019.
23:35
AFP
VOYO logo

Sljedeći protivnik slavnog američkog borca hrvatskih korijena Stipe Miočića mogao bi biti Israel Adesanya. Barem je tu želju iskazao Adesanyin trener Eugene Bareman.

Adesanya je aktualni prvak u srednjoj kategoriji, a u borbi za naslov uvjerljivo je pobijedio Roberta Whittakera kojeg je nokautirao u drugoj rundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelazak u višu kategoriju

Što se tiče, Adesanye, on misli da je sada vrijeme za prelazak na stepenicu više i prelazak u tešku kategoriju. Mnogo se govorilo o eventualnoj borbi između njega i prvaka poluteške kategorije Jona Jonesa, ali trener Bareman ima drugačije mišljenje.

Image
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Israel Adesanya

"Predložio sam, ako već želimo super borbu, da se Israel bori protiv Miočića, koji je dobar tip. Bolje da njemu damo priliku, a ne nekome poput Jonesa", rekao je Bareman u invervjuu s ESPN-ovom novinarom Arielom Helwanijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naš je tim drugačiji'

"Najveća borba koju Israel može odraditi je ona s Miočićem. To ne govorim zato jer mislim da Israel ne može pobijediti Jonesa, nego zato jer smo mi kao tim drugačiji u etičkim i moralnim pogledima i ne odgovara nam borac poput Jona Jonesa, s kojim ne želimo imati veze", rekao je trener Adesanye.

Ako će doći do obračuna u teškoj kategoriji, Adesanya će morati poraditi na kilaži. Israel trenutno ima 84 kilograma, a teška kategorija počinje s deset kilograma više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Miočić, primjerice, na posljednjem vaganju je težio 105 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo