BIO JE TO PRAVI RAT / Miočićev krvnik spektakularno obranio naslov prvaka. Ngannou svladao favoriziranog Ganea na još neviđen način

Image
Foto: Profimedia

Premda se očekivalo da će nokaut pasti u prvoj ili drugoj rundi i da će biti ozbiljnog šaketanja, borci su u meč ušli vrlo oprezno

23.1.2022.
7:44
Profimedia
VOYO logo

Kamerunski MMA borac Francis Ngannou, spektakularno je obranio naslov prvaka teške kategorije pri UFC-u i to protiv favoriziranog i neporaženog Francuza Cyrila Ganea. Ngannou koji je do pojasa došao nokautiravši Stipu Miočića, po prvi je put obranio svoj pojas, a borbu je dobio na način na koji još nikada u karijeri nije, na bodove.

Premda se očekivalo da će nokaut pasti u prvoj ili drugoj rundi i da će biti ozbiljnog šaketanja, borci su u meč ušli vrlo oprezno, a na samom početku, u prvoj rundi, bolje se u toj umnoj igri snašao Gane. Francuz je držao Ngannoua na distanci i udarcima je skupljao bodove, a Kamerunac je djelovao rezerviranije i gotovo pa bez rješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u trećoj rundi uslijedilo je pravo iznenađenje. Ngannou je nakon nekih minutu borbe pokušao srušiti Ganea i uspio je. Kamerunac je silno popravio rad u parteru i to je očito šokiralo Ganea. Ngannou je u nekoliko navrata zamalo uzeo "full mount" poziciju, ali nekako se uspio izvući i vratiti u središte kaveza.

Image
Foto: Profimedia

Rat na parteru

Ngannou je shvatio kako će mu borba na parteru donijeti bodove pa se i u četvrtoj rundi nakon dvije minute borbe u "stojki" odlučio borbu odvesti na pod. Stisnuo je Ganea uz kavez i zatim ga oborio na pod te ga do kraja runde držao pod kontrolom i dominirao nad njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednju su rundu, dakle, ušli izjednačeni. U petoj rundi borba se opet selila u parter, a ovaj put je Gane inicirao rušenje i u jednom je trenutku zaalo uspio izvesti "leg lock" na Ngannou, ali ovaj se nekako uspio izvući. Nakon toga je Ngannou počeo dominirati i dobro je pritiskao Ganea sve do kraja runde.

Na kraju su suci imali dosta težak posao, ali odlučili su više bodova dodijeliti aktualnom prvaku i po prvi put u karijeri Ngannou je slavio odlukom sudaca, a Ganeu je ovo prvi poraz u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo