Bolest ga je uništila: Sportska legenda više uopće ne može govoriti!

Stanje boksačke legende Muhammada Alija postalo je vrlo ozbiljno. Parkinsonova bolest s kojom se bori već tri desetljeća značajno je uznapredovala.

14.10.2014.
10:28
VOYO logo

Potvrdio je to u razgovoru za Sunday People boksačev mlađi brat Rahman. Iako se već godinama teško kreće i govori, sada je Alijeva bolest došla do faze u kojoj gotovo više uopće ne može govoriti, niti napuštati svoj dom u Arizoni. Zbog toga prošli tjedan nije bio u stanju doći na holivudsku premijeru dokumentarnog filma I Am Ali, još jednog uratka koji govori o njegovom bogatom životu.

"Nisam o tome mogao pričati s bratom jer je bolestan. Više ne može dobro govoriti. No, ponosan je što smo uz njega i dao je blagoslov za snimanje ovog filma", izjavio je Rahman Ali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom od najvećih sportaša svih vremena, nekadašnjem olimpijskom pobjedniku i višestrukom profesionalnom svjetskom teškaškom prvaku, Parkinsonova je bolest dijagnosticirana 1984. godine. Smatra se da ova bolest pogađa značajan broj boksača zbog mnoštva udaraca u glavu koje su primili tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo