ODMAH SE VRATIO KUĆI / Iz Saveza otkrili detalje huliganskog napada na hrvatskog sportaša u Beogradu

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Iz Saveza su se oglasili o incidentu i potvrdili da je Europsko prvenstvo u Beogradu za njega završeno

23.4.2024.
13:37
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Nikica Radonić, hrvatski boksač i višestruki prvak Hrvatske, Europe i svijeta u kick-boxingu, napadnut je u ponedjeljak u Beogradu, gdje je s hrvatskom boksačkom reprezentacijom koja u tom gradu nastupa na Europskom prvenstvu u boksu i čekao ga je nastup u četvrfinalu u kojemu sada ipak neće nastupiti.

Image
INCIDENT /

Hrvata u Beogradu napali huligani: 'Nisam bio siguran imaju li nož, završio sam na hitnoj'

Image
INCIDENT /

Hrvata u Beogradu napali huligani: 'Nisam bio siguran imaju li nož, završio sam na hitnoj'

Iz Saveza su se oglasili o incidentu i potvrdili da je turnir za njega završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog prvenstva koje je prema rasporedu zakazano za srijedu, 24. travnja 2024. godine.

Dan iza tog meča, oko 12.00 sati prijepodne, Nikica Radonić otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park (Banjičku šumu) na rastrčavanje i razgibavanje gdje su ga presrele tri nepoznate osobe s tendencijom fizičkog napada. Nikica Radonić izbjegao je zamah jednog od napadača i eskalaciju mogućeg napada tako što se brzo udaljio od tih napadača/huligana, a u udaljavanju s mjesta huliganskog ispada ozlijedio je skočni zglob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po povratku u hotel o incidentnoj situaciji i huliganskom napadu obavijestio je izbornika hrvatske reprezentacije Peru Veočića i ostale naše trenere, a oni su obavijestili Boksački savez Srbije i organizatore Europskog prvenstva koji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Potrebno je naglasiti da na jutarnjem razgibavanju Nikica Radonić nije nosio opremu hrvatske reprezentacije, niti bilo što drugo što bi sugeriralo da se radi o članu boksačke reprezentacije Hrvatske. Prema njegovom iskazu, ni izgrednici u parku/šumi nisu mu pristupili dajući mu do znanja da se radi o članu hrvatske boksačke reprezentacije.

Nikica Radonić nakon liječničkog pregleda i davanja iskaza policiji, zbog 'diskretne otekline na skočnom zglobu' (liječnički nalaz), a iz prethodnog meča s predstavnikom Poljske imao je i dva šava zbog posjekotine na glavi, obavijestio je izbornika Peru Veočića da se ne osjeća spremnim za meč četvrtfinala, u srijedu, 24. travnja protiv predstavnika Rusije Ataeva Sharabutdina, aktualnog svjetskog prvaka i prvog nositelja kategorije do 86 kg na Europskom prvenstvu u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikica Radonić donio je i odluku da se istu večer, u ponedjeljak 22. travnja 2024., vrati s Europskog prvenstva u Beogradu kući kako bi bio uz suprugu koja je u visokom stupnju trudnoće.   Vodstvo hrvatske reprezentacije na EP-u u Beogradu u tome mu nije radilo nikakve zapreke i podupire svog reprezentativca u svim odlukama koje je donio", stoji u priopćenju Hrvatskog boksačkog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike