OTVORIO JE DUŠU / Ništa od meča karijere i borbe za naslov Babića? Njegov protivnik se našao u velikim problemima, a ispaštat će i Alen

Image
Foto: Profimedia

Propada meč karijere za Alena Babića?

2.11.2022.
13:00
Profimedia
VOYO logo

Prije otprilike mjesec dana iz Engleske su stigle senzacionalne vijesti. Jedan od najpopularnijih boksačkih promotora na svijetu, Eddie Hearn, najavio je pravu bombu, baš onakvu kakvu je očekivala cijela Hrvatska - Alen Babić bi se uskoro trebao boriti za naslov prvaka svijeta.

Image
BBC I GUARDIAN /

Dva najjača britanska medija upozorila Dinamo na vrlo važan detalj: 'Više niste najgori'!

Image
BBC I GUARDIAN /

Dva najjača britanska medija upozorila Dinamo na vrlo važan detalj: 'Više niste najgori'!

Babić je odmah tu objavu podijelio na Instagramu te se činilo kako je sve dogovoreno i da će hrvatski borac uskoro odraditi meč karijere. On se od nedavno bori u bridgerweight diviziji, jednostavno rečeno, u kategoriji za male teškaše. WBC je jedina organizacija koja prepoznaje tu kategoriju, pa je logično da je trebao upravo u njoj Babić dobiti priliku za pojas prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hearn je rekao kako je riječ o meču koji će WBC gotovo sigurno "prirediti" kako bi diviziju održao na pogonu.

Image
Foto: Profimedia

Alen Babić

Sve propada?

Alen je do sada odradio 11 profesionalnih mečeva te je upisao isto toliko pobjeda uz deset nokauta. Protivnik za titulu prvaka trebao bi mu biti Oscar Rivas, sjajni Kolumbijac koji je u karijeri na omjeru od 28 pobjeda i jednog poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, čini se da je došlo do velikog obrata. Prema najavi Hearna, meč se trebao održati u studenom, kao sunaslovni meč priredbe koju je trebao predvoditi Dillian Whyte. Ipak, sada je sve pod velikim znakom upitnika. Naime, u nedavnom intervjuu, kolumbijski boksač je otkrio kako je bio žrtva prijevare. Sklopio je suradnju s promotorom Juanom Carlosom Morenom, koji mu je dogovorio meč s Poljakom Lukaszom Rozanskim 13. kolovoza u Caliju, ali je sve propalo.

Meč je trebao biti u sklopu koncerta Jennifer Lopez, ali s obzirom na to da je koncert otkazan, propala je i boksačka priredba. Rivasov promotor Yvon Michel tvrdi da je Moreno prevarant te kako nije uplatio depozit WBC-u, a sa svime se složio boksač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah sam osjetio da nešto nije u redu. Odsjeli smo u jeftinom hotelu, nisu nam osigurali ni prijevoz. Sve je bilo čudno", ispričao je. Kanadski Le Journal de Montreal pak piše kako bi se Kolumbijac trebao susresti s Poljakom 25. veljače sljedeće godine, što bi značilo da će Babić ipak pričekati na svoj meč za titulu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo