PREDSJEDNIK BOKSAČKOG SAVEZA NA RUBU OČAJA: / 'Oni rade budale od nas, dolaze mi prijetnje, gadi mi se sve to već'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Cijeli kaos izazvala je objava HOO-a da ne priznaju za šestero boksača (4 boksača i 2 boksačice) s prošlog vikenda održanog Prvenstva Hrvatske u Zagrebu

31.1.2020.
15:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski boks u posljednje je vrijeme postao labirint bez izlaza. Oko naših olimpijskih boksača vode se velike borbe izvan ringa, pogotovo zbog prava nastupa na predolimpijskim kvalifikacijama.

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak u emotivnom je istupu otvorio dušu uslijed zategnutih odnosa s HOO-om i promjena kriterija sportaša za nastup na predolimpijskim kvalifikacijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kratko i jasno, razmišljam o ostavci na dužnost predsjednika HBS-a i o vraćanju Državne nagrade za šport Franjo Bučar što dosad još nitko nikada nije učinio! Ali umoriše me više Šegota, Šavora, Čop i Mateša. Oni, dakle HOO, sustavno u zadnje vrijeme stvaraju probleme HBS-u i prave glupane od nas. Nemam više riječi. Naš boksački savez je zbog njih postao “savez slučaj. Gadi mi se sve više. Ma, i nije sve ovo od jučer, već se vuče 3-4 godine.", rekao je Bošnjak za Fight Site.

Image
[VIDEO] MOŽE LI OVAJ NEPORAŽENI RAZARAČ UZDRMATI UFC? /

Za njega kažu da je prava noćna mora; No, sad ga čeka čovjek kojeg se svi živi boje

Image
[VIDEO] MOŽE LI OVAJ NEPORAŽENI RAZARAČ UZDRMATI UFC? /

Za njega kažu da je prava noćna mora; No, sad ga čeka čovjek kojeg se svi živi boje

'Sustavno se rade problemi'

Cijeli kaos izazvala je objava HOO-a da ne priznaju za šestero boksača (4 boksača i 2 boksačice) s prošlog vikenda održanog Prvenstva Hrvatske u Zagrebu, pravo za predolimpijske kvalifikacije. Zbog toga HOO ne želi niti pokriti troškove njihovog puta i nastupa na prvom turniru u Londonu (ožujak ove godine) jer po stavu HOO-a oni ne ispunjavaju kriterije odnosno nisu sportaši 1. i 2. kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sustavno se iz HOO već dugo stvaraju neki problemi u našem boksu. Od plaće Leonarda Pijetraja, koju su oni htjeli podijeliti s Hrgovićevim sadašnjim trenerom, od odlaska Hrgovića na olimpijske kvalifikacije itd. Budući da je HOO dobio sada od države više novca, umjesto da stimuliraju boksače, oni nama smanjuju", objasnio je Bošnjak koji je priznao da zbog cijele te situacije dobiva prijetnje.

"Dosta mi je vrijeđanja, ponižavanja, omalovažavanja. Dolaze prijetnje, mailovi, poruke. Od roditelja, trenera. Naša stručna suradnica je jučer dovedena na rub plača. Pa, je l’ to nama treba? Čak sam razmišljao o zatvaranju Ureda HBS-a do daljnjega. Čitali smo nedavno da je HOO-u proračun povećan za 26 milijuna kuna. Od Središnjeg državnog ureda za šport. Boks je međutim 22. savez po financiranju u istom tom HOO-u. Uz olimpijsku kolajnu i sve medalje i uspjehe", zaključio je predsjednik HBS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo