NEMA VIŠE TAKVIH MEČEVA / Prisjetite se jedne od najboljih borbi ikad. Kako je legendarni Minotauro epskim preokretom svladao tada najopakijeg borca

Image
Foto: Screenshot

Meč se odvio u kolovozu 2002. godine, a tada je Sapp bio najveća zvijezda tog sporta

24.11.2021.
9:00
Screenshot
VOYO logo

Na službenom Facebook-profilu UFC-a osvanuo je video jedne od najboljih borbi svih vremena, one između dvaju legendi ovog sporta, Minotaura Noguerie i Boba Sappa.

Meč se odvio u kolovozu 2002. godine, a tada je Sapp bio najveća zvijezda tog sporta. Oko njega se stvorio ogroman "hype" i to ponajprije zbog impozantne građe, a onda i zbog vrlo agresivnog stila borbe. Sapp je u MMA stigao iz NFL-a, izgledao je kao planina mišića i imao je onaj luđački pogled koji ledi krv u žilama, dakle sve što je publika htjela. S druge strane ringa bio je jedan od najboljih tehničara i MMA boraca, majstor BJJ-a, Antonio Rodrigo Nogueria i meč je jednostavno morao biti dobar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epski preokret

Počelo je vrlo loše za Brazilca jer ga je Sapp od samog početka počeo silovito napao. Bacao ga je po ringu, bombardirao iz svih pozicija pa čak i u parteru pogotovo iz gornje pozicije. Činilo se da Brazilac nema šanse, Sapp je dominirao i uništavao ga sve do četvrte minute druge runde. Sapp je bio dominantnoj poziciji na parteru i pokušavao je na bilo koji način završiti Nogueiru, ali isto tako počeo se umarati i to je Nogueira osjetio.

U djeliću sekunde iskoristio je nepažnju Sappa i preokrenuo ga te mu je napao ruku. Izveo je zatim "armbar" iz kojeg se Sapp nije znao izvući i morao je predati meč. Bio je to epski preokret, a kako je to izgledalo pogledajte u nastavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo