ŠOKANTNA ISPOVIJEST ŠTIČENIKA MIRKA FILIPOVIĆA: / 'Na meni su se fizički i psihički iživljavali, bilo je tu svega. Ne želim se toga prisjećati'

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

'U moje vrijeme bilo je dosta fizičkog i verbalnog discipliniranja, uključujući i na meni'

29.8.2020.
10:05
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Japan je zemlja u kojoj vlada militaristički režim odgoja sportaša. Izvješća od 67 stranica organizacije Human Rights Watch koje se odnosi na nasilje nad djecom sportašima u Japanu govori kako su mnogi japanski sportaši kao djeca bili objekti fizičkog, seksualnog i verbalnog iživljavanja njihovih trenera.

Human Rights Watch traži odlučnu reakciju japanskih vlasti

NET.HR DOZNAJE: Ishii uzima hrvatsko državljanstvo jer se više ne želi vratiti u Japan, otkrivamo i razlog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NET.HR DOZNAJE: /

Ishii uzima hrvatsko državljanstvo jer se više ne želi vratiti u Japan, otkrivamo i razlog

Image
NET.HR DOZNAJE: /

Ishii uzima hrvatsko državljanstvo jer se više ne želi vratiti u Japan, otkrivamo i razlog

Human Rights Watch traži odlučnu reakciju japanskih vlasti da obustavi praksu nazvanu “taibatsu” koja se odnosi na nepisano pravo autoriteta da se s podređenima obračunava nasiljem. Slučajevi zlostavljanja događali su se daleko od očiju javnosti, a jedan od onih koji su prošli takav nehumani režim je i japanski Hrvat Satoshi Ishii.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

05.04.2017., Zagreb - Poznati japanski borac Satoshi Ishii na treningu kod Mirka Filipovica Cro Copa, priprema se za predstojeci mec. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Član Cro Copovog tima je u jednom od svojih prijašnjih intervjua, onim za Večernji list 2008., rekao da je i on bio podvrgnut trenerskom nasilju, no nije htio iznositi pojedinosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednje vrijeme nisam čuo za takve incidente. Novi naraštaji sportaša očito ne prolaze takvu torturu. U moje vrijeme bilo je dosta fizičkog i verbalnog discipliniranja, uključujući i na meni. A bilo je i maltretiranja između sportaša međusobno, kazao je Ishii i naglasio:

'Ne želim se prisjećati tog razdoblja sportske karijere'

"Mogu samo reći da sam doživio i fizičko i psihičko maltretiranje i da je fizičko bilo puno lakše od psihičkog. Ne želim se prisjećati tog razdoblja sportske karijere. Bio sam vrlo mlad i to sam ostavio daleko iza sebe. Uostalom, ništa od onoga što prolazim danas ne može se usporediti s time što sam prošao i zato se s današnjim izazovima suočavam puno lakše".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo