Obrat za pamćenje: Crvena Zvezda izludila Draženov dom

Pun Draženov dom nije bio dovoljan za veliko slavlje Cibone. Dramatični preokret u posljednjoj četvrtini koštao je Cibose poraza protiv Crvene zvezde u posljednjem 26.

30.3.2014.
18:07
VOYO logo

U Košarkaškom centru Dražena Petrovića beogradski je klub slavio 76-67. Zagrebački je sastav na poluvremenu vodio s plus 8 (43-35), na ulasku u posljednju četvrtinu sa plus 6 (57-51), a stvari su se raspale u posljednjih pet minuta.

Nakon koša Darka Planinića za vodstvo 63-53 sedam minuta prije kraja Crvena zvezda radi nevjerojatnu seriju 20-0, a zadnju je dionicu igre dobila 25-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Šarić s 15 koševa, 13 skokova, ali i 5 izgubljenih lopti bio je najbolji Cibonin pojedinac. Planinić je zabio 13 koševa, a Jerel Blassingame 9 koševa uz 6 asistencija.

Šarić je s parketa ispraćen ovacijama, iako je izašao prije kraja utakmice zbog par grešaka izazvanih očitim umorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači mi puno znače i smeta mi ovakav kraj. Ružno je što smo se od njih oprostili porazom. Ni sami ne znaju kako su nas pobijedili. Njihovi igrači nisu kvalitetniji od nas, niti su talentiranija momčad. Presudilo je što su imali miligram više snage. U Beograd se idemo 'potuć' pa kako ispadne, ali ja ne mislim da su bolji od nas. Kažite mi koji igrač iz naše petorke ne može igrati u njihovoj?", pokazao je Šarić srce i poslije utakmice.

Kod Crvene zvezde su najistaknutiji bili Amerikanci DeMarcus Nelson sa 18 i Charles Jenkins sa 14 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crvena zvezda i Cibona međusobno će snage odmjeriti i na Final Fouru koji se igra između 25. i 27. travnja.

Posljednje kolo regularnog dijela sezone ABA lige bilo je biti ili ne biti za Zadrane. Ipak se sve rasplelo povoljno po hrvatskog predstavnika koji je svladao Olimpiju sa 77-75 i izbjegao posljednju poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema propozicijama natjecanja u regionalnoj ligi, posljednjeplasirani nakon 26 odigranih kola gubi pravo nastupa u ABA ligi sljedeće sezone i uoči posljednjeg kola bila je dvojba tko će zauzeti posljednju poziciju - Široki ili Zadar. Računica za Zadrane bila je jasna, morali su svladati Union Olimpiju u svojoj dvorani i nadati se pobjedi Igokee u Laktašima protiv Širokog.

Bilo je očito kako su Zadrani u susret protiv Ljubljančana ušli s puno nervoze i svjesni velikog uloga koji je u igri. Ipak su na kraju uspjeli izvući pobjedu 77-75 iako su imali priliku puno lakše ju ostvariti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjoj minuti susreta Zadar se uspio odvojiti na 77-72, ali je i promašio sva četiri slobodna bacanja u samoj završnici (po dva Ivanov i Lyons) te je Union Olimpija dobila priliku za posljednji napad na susretu. Na šut za tricu iz dotrčavanja sekundu prije kraja odlučio se Dino Murić, ali nije pogodio i Zadrani su mogli proslaviti priliku za ulazak u ABA ligu i sljedeće sezone.

Predvodili su ih Andrew Lawrence s 19 poena i kapetan Ive Ivanov sa 17 poena i pet skokova dok su u gostujućem sastavu bolji od ostalih bili Alen Omić s 20 poena i sedam skokova te Sasu Salin s 14 poena. Paolo Marinelli nije igrao dok je Jakov Vladović za 25 minuta upisao tri poena, pet asistencija i četiri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa Zadranima ne bi značila ova pobjeda da Igokea nije svladala Široki na svom parketu. I za Igokeu je to bila važna utakmica jer joj je bilo u interesu da Široki završi kao posljednji zbog činjenice da će BiH sljedeće sezone imati samo jednog predstavnika u ABA ligi. Samim time Igokea je eliminirala najvećeg rivala iz borbe za ABA ligu.

Široki se još solidno držao u prvom poluvremenu, međutim u nastavku susreta Igokea se uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost i mirno dovršiti utakmicu te slaviti sa 69-60. Gordić s 22 poena predstavljao je najveći problem za goste koje je predvodio Young s poenom više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ABA liga, 26. kolo: Cibona - Crvena zvezda 67-76 Igokea - Široki 69-60 Zadar - Union Olimpija 77-75

Redoslijed: 1. Crvena zvezda 22-4, 2. Cedevita 19-6 (-1), 3. Partizan 17-8 (-1), 4. Cibona 17-9..., 13. Zadar 7-19, 14. Široki 6-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo