Ante Tomić: Čudno mi je na pripremama pričati engleski

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Vranković oduševljen je Osijekom, u kojem se naši igrači pripremaju za EP u Litvi.

19.7.2011.
16:46
VOYO logo

Reprezentaciji ovih dana nedostaje i 'glava' momčadi, kapetan Roko Leni Ukić koji je na pregledima u Turskoj. Gležanj još uvijek pravi probleme.

"Još je na pregledima i nije se javio tako da ne znamo njegovu situaciju. Vidjet ćemo kakve su prognoze i koliko će zapravo biti spreman za najveća iskušenja - otkriva Joke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak Hrvatsku čeka pripremna utakmica s Bugarskom u dvorani Gradski vrt.

"Utakmica s Bugarima u prvom je redu promocija košarke u gradu na Dravi. Naš način da se odužimo za dva tjedna što nas je Osijek ugostio. No, nećemo je shvatiti olako, pokušat ćemo uvesti u igru neke elemente na kojima radimo. Bugarska je idealan protivnik za ovu fazu jer igra dosta brzo, puno trče, atletska je to reprezentacija", smatra izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, neizbježno je bilo pitanje o Amerikancu Draperu.

"Trudimo se svi da ga što prije uklopimo. Košarkaški tu nema problema, on je gotov igrač, kompletan, možda mu samo malo pravi probleme naš specifičan način rada jer radimo neke stvari koje one prolaze na koledžu. Teško da je na početku priprema radio takve stvari. No, zbog načina kako želimo igrati, i kako on igra, odmah će se uklopiti i biti spreman ponijeti teret", ističe Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega će od svih reprezentativaca, izuzev onih iz Cedevite, najbolje upoznati Ante Tomić, koji je cimer s Draperom.

"Razgovarao sam s njim i kaže da mu je super. Da su svi OK prema njemu i da ga svi prihvaćaju. Iako, moram priznati da mi je čudno pričati engleski na pripremama", uz smiješak kaže hrvatski centar iz Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vranković je s razlogom izabrao Bugarsku za prvog protivnika. Gaje stil kojemu teži i naša reprezentacija.

"Naravno, uigravamo više varijacija, ali Bugari će nam odlično odgovarati za ono što pokušavamo igrati. Čeka nas nikad teži EP i morat ćemo uigravati razne profile igre. Također, moramo se prilagoditi stožernim igračima, koji nemaju puno vremena za prilagodbu. Stoga radimo da sustav u reprezentaciji što više približimo njihovim sustavima u klubovima", dodaje Joke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dotaknuo se izbornik i nastupa na SP-u u Turskoj prošle godine. Što je reprezentacija naučila na tom turniru?

"Već po samom profilu igrača koje sad imamo vidite da ćemo biti drugačije postavljeni. Stoga sam i tražio da Draper dobije putovnicu. On nam treba, ne zato što imamo manjak kvalitete na mjestu razigravača, već zato što nam treba takav profil igrača".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrankoviću pomaže i iskusni Toni Kukoč.

"On nam je od velike pomoći. S nama je još dva dana, a igračima puno znače njegovi savjeti na polju individualne tehnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su reprezentativci u ponedjeljak poslijepodne posjetili i Spomen-dom na Ovčari.

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201106030519006 arti-201106210300006 arti-201106230320006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo