BUCKSI PRELETJELI CELTICSE I PROŠLI U PRVO FINALE ISTOKA U 18 GODINA: / Warriorsi slavili, ali ostali bez najboljeg igrača

Image
Foto: Profimedia

Bucksi gotovo cijelu utakmicu nisu iz svojih ruku ispuštali vodstvo koje je prema kraju utakmice samo raslo

9.5.2019.
8:50
Profimedia
VOYO logo

NBA prvaci Golden State Warriorsi novom su pobjedom u polufinalu Zapadne konferencije protiv Houston Rocketsa napravili velik korak prema konferencijskom finalu u noći sa srijede na četvrtak po hrvatskom vremenu. Ratnici su u petoj utakmici na krilima "Splash Brothersa" Stepha Curryja (25 poena) i Klaya Thompson (27 poena) stigli do pobjede od 104:99.

Golden State na samom početku nametnuo tempo

Zapravo je ključ utakmice bio u prvoj četvrtini. Golden State je na samom početku nametnuo tempo koji im je odgovarao. Dobra obrana ostavila je inače eksplozivni napad Houstona na samo 17 poena u prvoj četvrtini. A natjerivati se s Warriorsima nije baš najlakši zadatak na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

James Harden pokušavao je, bio je čak i učinkovit (da, učinkovit) sa 62 posto šuta iz igre, no nije bacao na koš svoj uobičajeni broj šuteva zbog obrambenog pritiska koji su Warriorsi na njemu vršili.

Najteži udarac za Golden State bio je ozljeda njihove zvijezde Kevina Duranta koji je morao teren napustiti u trećoj četvrtini zbog ozljede:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Razočaran sam zbog njega iako sam uzbuđen zbog pobjede'

"Razočaran sam zbog njega iako sam uzbuđen zbog pobjede. Bio je izvrstan u doigravanju i ponosan sam na dečke jer su izvukli ovu utakmicu. Vidjet ćemo kako će Kevin biti sutra ", rekao je nakon utakmice trener Golden Statea Steve Kerr na konferenciji za medije.

U drugoj utakmici večeri Milwaukee Bucksi poželjeli su Boston Celticsima sretan put kući i ugodno gledanje ostatka diogravanja iz udobnosti naslonjača. Milwaukee nije trebao ni monstruoznu partiju Giannisa Antetokounmpa da bi upisao uvjerljivu pobjedu 116:91.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi uvjerljivi

Bucksi gotovo cijelu utakmicu nisu iz svojih ruku ispuštali vodstvo koje je prema kraju utakmice samo raslo. Boston se mučio sa šutom. Nisu Kelti mogli pogoditi ništa uz rigidnu obranu Bucksa, a s 30-ak posto šuta ne možete u finale Istoka.

Buckse je do prvog konferencijskog finala nakon 2001. godine predvodio Antetokounmpo s 20 poena i po osam skokova i asistencija, a neloš je bio i Khris Middleton s 19 poena, osam skokova i pet asistenicija. Kod Bostona je iz katastrofalan postostak šuta od 29 posto najbolji strijelac bio Kyrie Irving koji je zabio tek 15 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


NBA doigravanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 91:116 Golden State Warriors - Houston Rockets 104:99

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo