DRAMA U MILWAUKEEJU / Bucksi kreirali najveći pobjednički come-backe sezone i skinuli Blazerse: Pričat će se još o završetku ove lude utakmice

Image
Foto: Profimedia

Milwaukee Bucks preokrenuli u svojoj dvorani -26 i slavili protiv Blazersa. Giannis i Lillard predvodili pobjednike, a Fiserv Forum svjedočio je ludoj utakmici

27.11.2023.
0:14
Profimedia
VOYO logo

Košarkaši Milwaukee Bucksa iza ponoći po hrvatskom vremenu, u dramatičnoj utakmici sa završnicom o kojoj će se još dugo pričati, pobijedili su Portland Trail Blazerse koji su u jednom trenutku imali i 26 koševa razlike. Semafor je na kraju ipak pokazivao 108-102 za Buckse, a imali su Blazersi vodstvo 81-55. Da, dobro ste pročitali, a posebno će se pamtiti sam finiš susreta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva završnica

Istek gostujućeg napada na semaforu omogućio je Milwaukeeju da dobije loptu u izjednačenoj utakmici 39,3 sekunde do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lillard je promašio tricu, a Bobby Portis nije uspio uzvratiti, ali Antetokounmpo je dobio tip-in i doveo Buckse u vodstvo 18,5 sekundi do kraja.

Činilo se da Blazersi imaju priliku izjednačiti kada se činilo da je Antetokounmpo napravio faul na Malcolmu Brogdonu - 14,6 sekundi do kraja. Giannis je pokušao blokirati suparničkog košarkaša, ali suđen mu je bio faul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Bucksa Adrian Griffin osporio je poziv, tražio da suci pogledaju snimku naknadno (challenge), a prekršaj je potom bio poništen. Preokret je doveo do podbacivanja lopte između Brooka Lopeza iz Milwaukeeja i Deandrea Aytona iz Portlanda.

Lillard i Giannis najbolji Bucksi

Lopta je završila u rukama Lillarda koji je u 10,5 sekundi do kraja izveo dva slobodna bacanja. Nakon što je Shaedon Sharpe iz Portlanda promašio pokušaj za tri poena, Lillard je izveo još dva slobodna bacanja za postizanje pobjedničkih poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA /

Nezaustavljivi Šarić poput brzog vlaka protutnjao preko Spursa i ponajboljom partijom sezone ostavio ih u potpunom očaju

Image
KAKVA NOĆ, LUDILO U NAMA /

Nezaustavljivi Šarić poput brzog vlaka protutnjao preko Spursa i ponajboljom partijom sezone ostavio ih u potpunom očaju

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Giannis Atetonkoumpo odigrao je odličnu utakmicu i ubacio 33 poena, uzeo 16 skokova i dodao 6 puta za koš. Damian Lillard, bivša zvijezda Blazersa, svom nekadašnjem klubu utrpala je 31 poen uz 5 skokova i 4 dodavanja. Beasley ih je pratio sa 14 poena, a Portis sa 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jerami Grant je za poražene ubacio 22 poena. Brogdon je dodao 18 poena i 12 skokova, dok je Ayton upisao 14 poena i 13 skokova. Brogdon i Deandre Ayton, bivši Šarićev suigrač u Sunsima, jako dobar centar s Bahama, bili su najbolji kod gostiju zbog double-double učinaka. Sharpe je dodao 17 koševa za Trail Blazerse

Inače, Lillard je odigrao prvih 11 sezona svoje karijere s Trail Blazersima prije nego što je zatražio razmjenu tijekom ljeta i na kraju sletio u Milwaukee neposredno prije početka trening kampa. Prvi put se suočio s Portlandom, bila je to za njega emotivna utakmica, ali odigrao je odlično, poput pravog killera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći come-back ove sezone jedne pobjedničke momčadi

Bucksi su gubili 81-55 početkom treće četvrtine, što je najveći zaostatak koji je okrenula pobjednička momčad u NBA-u ove sezone, prenosi ESPN pisanje AP-a.

Serija od 13-3 za otvaranje treće četvrtine pomogla je Trail Blazersima da povedu s 88-75 nakon tri četvrtfine. Portland je šutirao 58,8% iza linije za tri poena i ubacio 20 poena uz 10 izgubljenih lopti Milwaukeeja i poveo na poluvremenu 68-52.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bucksi su imali samo 6-za-21 iza linije za tri poena. Bucksi su patili zbog još jednog sporog početka i zaostaju za Trail Blazersima 31-26 nakon jedne četvrtine. Milwaukee je imao samo 3-za-10 iza linije za tri poena, dok je Portland ubacio 56,5% svojih šuteva.

Khris Middleton otpao zbog upale Ahilove tetive

Bucksi su doživjeli udarac u utakmici koju su dobili protiv Washingta u petak, kada je izuzetno bitan košarkaš Bucksa Khris Middleton napustio utakmicu neposredno nakon poluvremena zbog bolova u lijevoj Ahilovoj tetivi. Iako tog dana snimanje nije bilo potrebno, odmah je isključen iz rostera za nedjeljnu utakmicu zbog tendinitisa, javlja Milwaukee Journal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema vremenskog okvira njegovog povratka", rekao je trener Milwaukeeja Adrian Griffin. “Idemo iz dana u dan. Vidjet ćemo kako će reagirati na liječenje. Mislim da je situacija obečavajuća", dodao je strateg Bucksa.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo