KAKVO RAZVALJIVANJE: / Prisjetite se što je Dražen prije 30 godina napravio Realu

U iznimno teškom razdoblju, kada klub pleše na rubu ponora zbog financijske krize i dugova koji su se gomilali godinama, KK Cibona slavi 30. obljetnicu pokoravanja Europe.

3.4.2015.
11:01
VOYO logo

U finalu Kupa prvaka igranom u Ateni Cibona je pobijedila veliki Real Madrid s 87:78 i ostvarila jedan od najvećih uspjeha hrvatskog klupskog sporta. Vjerojatno nije ni potrebno spominjati tko je bio nerješiva zagonetka za Kraljevski klub: nezaustavljivi Dražen Petrović je zaključio utakmicu s 36 koševa, od čega 26 u drugom poluvremenu. Nakon prvih je 20 minuta Cibona imala minimalnu prednost (39:38), ali onda je Dražen stisnuo gas i učinio Real nemoćnim.

Njegov brat i današnji predsjednik kluba Aleksandar Petrović ubacio je 16 koševa, baš kao i Zoran Čutura, a briljirao je i Mihovil Nakić koji je Madriđanima 'zalijepio' čak osam blokada. Cibose je s klupe vodio Mirko Novosel, a osim spomenutih igrača, u momčadi su bili i Andro Knego, Adnan Bečić, Branko Vukićević, Sven Ušić, Ivo Nakić i Franjo Arapović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona će ovaj veliki jubilej obilježiti 7. travnja na utakmici protiv Šibenika (KC Dražen Petrović, 19 sati). Navijači će imati priliku pozdraviti igrače i trenere osvajače Kupa prvaka, a kapetan momčadi iz 1985. godine Andro Knego će donijeti tada osvojeni pehar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo