Sramota hrvatskog sporta: Evo što smo čekali pola godine

Odluku o hrvatskom izborniku donijela je na kraju Unicaja.

21.5.2013.
11:41
VOYO logo

U ponedjeljak navečer, dan nakon što je Unicaja ostala bez mjesta u doigravanju španjolskog prvenstva, sastao se upravni odbor kluba iz Malage i odlučio da je najbolje raskinuti suradnju s hrvatskim stručnjakom. Iako je Repeša imao simpatizere unutar kluba i igrača, navijači su prevagnuli na stranu otkaza, jer su bili izrazito frustrirani ostvarenim rezultatima ove sezone, a neulazak u doigravanje je bila kap koja je prelila čašu.

Unicaja je sezonu u prvenstvu završila na devetom mjestu s omjerom pobjeda i poraza 18-16. Isti omjer imao je i Blusens Monbus, koji je u doigravanje ušao zbog boljih međusobnih ogleda ove sezone s Unicajom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unicaja se već bacila na traženje novog trenera, a prema prvim informacijama glavni kandidati za Repešina nasljednika su Joan Plaza (Žalgiris), Fotios Katsikaris (Bilbao Basket) i Duško Ivanović (bez posla).

Na kraju, žalosno je što su odgovorni u Hrvatskom košarkaškom savezu dozvolili da o sudbini reprezentacije odlučuje netko drugi. Gledajući unazad, sve ove mjesece dok smo čekali odluku Unicaje, možemo samo konstatirati da je Hrvatska s ovakvim vodstvom Saveza već unaprijed minusu, na koje kod natjecanje da krene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo