Hrvatski strucnjak na tronu Europe!

Kosarkasi Valencije koju trenira hrvatski strucnjak Velimir Perasovic osvojili su svoj treci naslov pobjednika Eurocupa.

7.5.2014.
20:30
VOYO logo

U uzvratnoj finalnoj utakmici Valencia je slavila u gostima kod UNIKS-a 85:73. Perasoviceva je momcad tako do trijumfa dosla na izuzetno uvjerljiv nacin buduci je u prvoj utakmici na domacem parketu pobijedila sa +13 (80-67).

Valencia je prethodno naslove u Eurocupu osvajala 2003. i 2010. godine, dok je UNIKS naslov uzeo 2011. Zanimljivo je kako su se ovi protivnici vec susretli dva puta ranije tijekom sezone i oba je puta slavio UNIKS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia je sjajno otvorila susret i u prvoj cetvrtini izgradila 12 koseva prednosti dopustivsi domacinima tek 4 postignuta kosa (16-4). Ostvarenu prednost nisu ispustali do kraja. Justin Doellman s 26 koseva, 5 skokova i 4 ukradene lopte bio je uvjerljivo najbolji igrac Valencije. Rafa Martinez pridodao je 14, a Sam van Rossom 11 koseva.

Andrew Goudelock predvodio je strijelce UNIKS-a s 22 kosa. Dvoznamenkast je kod domacina bio jos samo Ian Vougioukas s 11 koseva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik je uspjeh ostvario hrvatski strucnjak Velimir Perasovic koji je u srijedu odveo kosarkase Valencije do naslova u Eurocupu, a time su ujedno izborili i nastup u Euroligi sljedece sezone.

Valencia je u obje utakmice finala bila bolja od ruskog Uniksa i zasluzeno je uzela trofej, a zanimljivo je da je ovo natjecanje osvojila i prije cetiri godine kada joj je na klupi takoder bio hrvatski trener - Neven Spahija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Momcad je stvarno zasluzila ovaj naslov. Tijekom cijele sezone su mnogi ljudi uzivali u nacinu na koji smo igrali. Trofeji su vazni, ali cak i da nismo osvojili ovaj, za mene bi moji igraci bili prvaci - rekao je Perasovic nakon sto je njegova momcad u uzvratu u Rusiji slavila s 85-73.

- Kljuc utakmice je bila prva cetvrtina u kojoj je moja momcad pokazala da zeli pobijediti. Sve nade Uniksa su ugasene nakon te cetvrtine. Moji su kosarkasi bili puni samopouzdanja zbog prednosti od 13 koseva iz prve utakmice. Uslo nam je puno teskih sutova i osjecali smo se stvarno ugodno. Zasluzili smo naslov jer smo bili u najboljem izdanju u najvaznijim trenucima, kad se odlucivalo o trofeju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se Perasovic za kraj i na plasman u Euroligu.

- Za mene je osvajanje Eurocupa znatno vaznija cinjenica od igranja u Euroligi sljedece sezone. To je naslov koji morate respektirati. Radi se o vaznom europskom trofeju koji je tesko osvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo