[FOTO, VIDEO] AMERIKANCI PONOVNO OMALOVAŽAVAJU KUKOČA: / Nevjerojatno što su mu sad napravili

Image
Foto: Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press

Amerikanci pokazali nepoštovanje prema Toniju Kukoču

21.4.2020.
16:46
Profimedia, Nuccio Dinuzzo / Zuma Press
VOYO logo

Prije dva dana u Americi je ugledni tamošnji ESPN premijerno prikazao prve dvije epizode dokumentarca o Michaelu Jordanu naziva “The Last Dance”, koji se s nestpljenjem čekao među košarkaškim fanovima.

Image
[VIDEO] IVICA ZUBAC PROGOVORIO O RUŽNOJ PRIČI KOJA SE POJAVILA O NJEMU: /

'Ne znam zašto se takvo što stvorilo o meni. To nije istina'

Image
[VIDEO] IVICA ZUBAC PROGOVORIO O RUŽNOJ PRIČI KOJA SE POJAVILA O NJEMU: /

'Ne znam zašto se takvo što stvorilo o meni. To nije istina'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji pohod Jordanovih Bullsa na titulu

Dokumentarni serijal prikazuje posljednji pohod Jordanovih Bullsa na titulu NBA prvaka u sezoni 1997./1998. nakon koje je najbolji igrač svih vremena napustio Chicago sa šest osvojenih prstenova.

Image
Foto: VINCENT LAFORET / AFP / Profimedia

Michael Jordan (lijevo), Scottie Pippen (u sredini) i Toni Kukoč

U prvim epizodama koje su se mogle gledati i na Netflixu prikazana je zapravo pozadina onog što su Bullsi predstavljali u 90-im godinama u NBA ligi. Dominantna momčad predvođena Jordanom mogla je, naime, “zaplesati” još samo jednom jer su se u klubu spremale velike promjene, odnosno reizgradnja koju je poticao generalni menadžer Jerry Krausse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna fotografija poslužila kao inspiracija za naslovnicu

No, smiješno je i pomalo sramotno zaboravljanje Tonija Kukoča iz naslovne fotografije dokumentarca. Jedna od najpoznatijih fotografija te momčadi Bullsa koja je pokorila NBA ligu jest ona na kojoj parketom kroče najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Ron Harper i Toni Kukoč. Ta je fotografija poslužila kao inspiracija za naslovnicu dugoočekivanog ESPN-ova filma The Last Dance. Kuki je nedavno nepravedno izostavljen iz Kuće slavnih, a sada su ga odlučili izbaciti i s originalne fotografije Chicago Bullsa iz 90-ih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

April 24, 1998 - Chicago, IL, USA - From left, Dennis Rodman, Scottie Pippen, Michael Jordan, Ron Harper and Toni Kukoc were big parts of Bulls teams that won three straight NBA titles from 1996 to 1998. Jordan and Pippen were members of the first ''three-peat'' team, which won titles from 1991 to 1993., Image: 217373559, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Nuccio Dinuzzo / Zuma Press / Profimedia

Umjesto njega, na fotografiju su ubacili Stevea Kerra. Za spomenuti kako na fotografiji nema ni Harpera, koji je bio član startne petorke...

Image

Naime, na “pravoj fotografiji” Toni se nalazio s Jordanom, Pippenom i Rodmanom, ali autori su se izgleda odlučili ubaciti, ruku na srce, danas uspješnijeg trenera Warriorsa nego što je bio kao igrač. Kukoč je itekako bio važan dio pobjedničke momčadi koja je osvojila NBA prsten tri puta zaredom od 1996. do 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je jako važan kotačić pobjedničkog mozaika Bullsa

U svojoj trećoj sezoni s Bullsima Kukoč je u 81 utakmici u prosjeku igrao 26 minuta, uz 13.1 poen, 4 skoka i 3.5 asistencije. Bio je ukupno treći strijelac Bullsa, a 1996. godine je proglašen i najboljim šestim igračem NBA lige.

Image
Foto: Profimedia

Blue Edwards (L) of the Boston Celtics reaches in on Toni Kukoc of the Chicago Bulls in the first quarter of their NBA game 28 December at the Boston Garden. Chicago won 105-97. (COLOR KEY: Bulls wear red.), Image: 17472115, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JOHN MOTTERN / AFP / Profimedia

Pippen o Kukoču: 'Definitivno smatram da on zaslužuje ući u Kuću slavnih'

“Definitivno smatram da on to zaslužuje. Bio je naš važan igrač. Pogledajte kako danas igra izgleda, momčadi imaju velike trojke. Toni je bio taj dio slagalice za nas. Bio je produktivan i zaslužuje mnogo priznanja za naše uspjehe”, kazao je početkom ove godine Scottie Pippen za Chicago Tribune dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Chicago Bulls head coach Phil Jackson (C) yells at Toni Kukoc (R) as Dennis Rodman (L) listens during a timeout 14 June during first half of game five in the NBA Finals at Key Arena in Seattle, Washington . The Bulls lead the series 3-1., Image: 68504257, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Brian BARH / AFP / Profimedia

'Vidio sam neke šokantne ulaske u Kuću slavnih'

“Vidio sam neke šokantne ulaske u Kuću slavnih. Vidio sam da ondje ulaze momci od kojih su Toni i Ron Harper imali bolje karijere. Mislim da ih se ne vrednuje dovoljno jer su bili dio momčadi sa mnom i Michaelom Jordanom. Ali ti dečki su pobjednici.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno su Bullsi osvojili 6 NBA naslova pod vodstvom Phila Jacksona, s Michaelom Jordanom i Scottiejem Pippenom kao glavnim vedetama, u razdoblju od 1991. do 1998. godine. Samo u dvije sezone u tom periodu Bullsi nisu uzeli prvenstvo. Dinastija Bullsa s Kukočem u njoj smatra se najboljom košarkaškom momčadi svih vremena.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo