Izbornik priznao: 'To je naš prokleti mentalitet'

Hrvatska je došla do druge pobjede na Eurobasketu. Rezultatom 74:70 svladali su Poljsku i tako se približili prolasku u drugi krug. Sljedeći suparnik je reprezentacija Slovenije (nedjelja, 21 sat).

7.9.2013.
12:45
VOYO logo

Hrvatski košarkaši furiozno su započeli utakmicu u Zlatorog Areni u Celju, te su većim dijelom susreta imali kontrolu igre i rezultata, ali su u zadnjoj četvrtini maksimalno zakomplicirali situaciju i dopustili Poljacima povratak u dvoboj. No, na kraju su ipak uspjeli ostvariti zasluženu pobjedu.

Hrvatska je i obrambeno i napadački sjajno otvorila utakmicu, povela je s 8:0 već nakon nepune dvije minute igre, a u 7. minuti je vodila s gotovo nevjerojatnih 20 koševa razlike, 24-4! Poljski izbornik je već u prvih pet i pol minuta igre potrošio dvije minute odmora. Poljska je ipak serijom 8:0 smanjila zaostatak do kraja prve četvrtine na 24:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na poluvremenu imala devet koševa prednosti (41:32), nakon tri četvrtine plus od 13 poena, s time da je u trećoj dionici imala i 18 koševa viška, ali je u zadnjih 10 minuta stala u napadu, dopustila Poljacima puno lakih šuteva i povratak u dvoboj. Poljska je nešto više od tri minute prije kraja ogleda smanjila na samo koš zaostatka, 66:65, ali su Hrvati ipak smogli snage za kvalitetnu završnicu i drugu pobjedu na turniru, nakon one protiv Gruzije, također izborene u infarkt-završnici.

Bojan Bogradović bio je najbolji igrač Hrvatske s 23 koša i 6 skokova. Krunoslav Simon, koji je sjajno igrao na početku utakmice, upisao je 14 koševa. Poljake je predvodio Michal Ignerski s 22 koša i 12 skokova. Gortat i Szubarga dodali su po 14 poena. Poljaci su pretrpjeli i treći uzastopni porazu na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naš prokleti mentalitet, opustimo se kada vodimo i mislimo da je gotovo, pa svako malo isprivatizira utakmicu, ali naša kvaliteta je što smo smogli snage i dobili utakmicu", rekao je hrvatski izbornik Jasmin Repeša nakon pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo