HRVATSKI KOŠARKAŠI DEKLASIRALI ŠVEDSKU ZA POČETAK KVALIFIKACIJA: / 'Možda su izgledali kao drugorazredna momčad, ali...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U sljedećem kolu Hrvatsku čeka dvoboj s Nizozemskom koja je u prvoj utakmici bila bolja od Turske

21.2.2020.
21:39
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija 72-56 (18-6, 23-14, 17-25, 14-11) pobjedom protiv Švedske u susretu 1. kola skupine D igranom u KC “Dražen Petrović” započela je svoj nastup u kvalifikacijama za EuroBasket 2021. godine koji će se održati u Gruziji, Češkoj, Italiji i Njemačkoj.

Image
RAPSODIJA HRVATSKIH KOŠARKAŠA, RAZBILI ŠVEDSKU U ZAGREBU: /

Gosti bez izgleda, Hrvatsku već dugo nismo vidjeli u takvom izdanju

Image
RAPSODIJA HRVATSKIH KOŠARKAŠA, RAZBILI ŠVEDSKU U ZAGREBU: /

Gosti bez izgleda, Hrvatsku već dugo nismo vidjeli u takvom izdanju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta izbornik hrvatske reprezentacije Veljko Mršić podijelio je svoja razmišljanja.

"Počeli smo jako dobro i sretni smo. Vidjeli ste da smo bili motivirani i imali veliku želju. Dečki su stvarno igrali jako dobru obranu što smo i tražili. Nije bilo realno za očekivati da ćemo biti fluidni u napadu nakon tri dana treninga, oni su bili u prednosti jer su s istom ekipom igrali prošle kvalifikacije. No, dečki su igrali jako dobru obrani, probili smo led i uzeli dva važna boda. Sada je se treba pripremiti za Nizozemsku. Trenirali smo dobro, ovo je bio veći ritam nego što su neki navikli igrati. U startu smo rekli da napad neće biti dobar, međutim, obrana mora biti na visokom nivou", izjavio je za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi igraju košarku'

U sljedećoj utakmici Mršićevu momčad očekuje dvoboj s Nizozemskom koja je u prvoj utakmici bila bolja od Turske.

"To pokazuje da je košarka postala globalan sport, svi igraju košarku. S Nizozemcima smo igrali i prošle kvalifikacije, svaka je utakmica bitna jer je ih samo šest. Moramo sve napraviti da dobijemo tu utakmicu", zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je ostvaren

Svoj komentar dao je i povratnik u reprezentaciju Roko Leni Ukić.

Mislim da nisu nešto mogli jer smo igrali odličnu obranu. Možda su izgledali kao drugorazredna momčad, ali moramo dati kredita našoj obrani koja ih je takvim učinila. Nije bila briljantna obrana, daleko od toga, ali u ovim uvjetima s dva treninga i novim loptama, nije moguće imati neku tečnost u igri. No ostvarili smo cilj i dobili utakmicu, rotirali igrače i nadam se da ćemo to ponoviti s Nizozemskom", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo