HRVATSKI VELIKANI / Rakitić i Kukoč ušli u veliku raspravu, jednog igrača su proglasili 'nogometnim Jordanom'

Image
Foto: NBA Europe/YouTube

Rakitić će biti član žirija koji bitra najbolje europske petorke u NBA-u

1.12.2021.
16:21
NBA Europe/YouTube
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski nogometaš i bivši reprezentativac Ivan Rakitić veliki je zaljubljenik u košarku i ove godine je član žirija koji bira najbolje europske petorke košarkaša koji su igrali u NBA ligi.

Image
NJEGOVA ISTINA /

Pippen iznenadio pričom o incidentu s Kukočem: 'Dopustio sam sebi da vjerujem u to čak 30 godina'

Image
NJEGOVA ISTINA /

Pippen iznenadio pričom o incidentu s Kukočem: 'Dopustio sam sebi da vjerujem u to čak 30 godina'

Rakitić je povodom toga napravio mini intervju s našim legendarnim košarkašem Tonijem Kukočem koji će se zasigurno naći u tom izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je pokazivao da je impresioniran što razgovara s Kukočem, koji je bio član slavne momčadi Chicago Bullsa s Michaelom Jordanom.

Rakitić i Kukoč su usporedili momčad Barcelone za koju je Ivan igrao i Tonijeve Bullse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bi se ona momčad s kojom sam igrao u Barceloni mogla usporediti s tvojim Chicagom", komentirao je Rakitić, na što je Kukoč rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slažem se. Kada me ljudi pitaju kakva je bila momčad Bullsa, a nisu toliko dobri u poznavanju košarke, uvijek je usporedim s Barcelonom. To su ekipe u kojima su svi žrtvovali individualne želje u korist momčadi. Kada imate povjerenje u svoje suigrače, onda je lakše postići sve ciljeve koji nisu toliko dostupni svim igračima i ekipama."

Nogometni Jordan

Rakitić je odmah nakon toga usporedio ponajboljeg nogometaša i košarkaša svih vremena, Lionela Messija i Jordana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama u nogometu Lionel Messi je Michael Jordan, a siguran sam da obojica znaju da bez momčadi koje su iza njih ne bi ostvarili sve ono što su napravili u karijeri", rekao je 'Raketa', na što je Kukoč odgovorio:

"Jordan i Scottie Pippen dobro znaju što su im suigrači donijeli i koliko je svaki igrač važan u uspjehu momčadi. Neće svatko igrati 35-40 minuta, ali u onih 5-10 minuta će donijeti nešto posebno, nešto što je bilo potrebno momčadi da bi pobijedili u utakmicama. Slažem se da je Messi nogometni Jordan, ali svi znaju da su nogomet i košarka momčadski sportovi i da je potrebno da svi, suigrači i treneri, trebaju biti na istoj liniji kako bi se ostvario uspjeh. Imao sam sreću da sam bio dio nečega poput toga", istaknuo je Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo