Jedan Saša nasleđuje Ivkovića?

Đorđević ili Obradović?

26.9.2013.
15:36
VOYO logo

Bivši plejmejkeri košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i Saša Obradović spominju se kao kandidati za novog selektora "orlova", prenosi B92.

U intervjuu za “Sportski žurnal” Obradović kaže da ne bi voleo da ispadne kako se sâm nudi za selektora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mora neko drugi da odredi da li bih uopšte mogao da budem selektor. Bilo bi glupo da bilo ko od nas mlađih trenera kaže da mu ne prija što se spominje kao selektor. U odnosu na sva velika imena koja su vodila reprezentaciju, sebe smatram i dalje mladim trenerom, naravno sa mnogo energije i velikom ambicijom. I kao igrač sam osećao veliku čast u reprezentaciji. Ali postoje uvek druge stvari, kao što je moj ugovor sa Albom koji ističe na kraju sezone -, kazao je Obradović.

Aleksandar Đorđević kaže da je već dva puta bio na pragu da se nađe u stručnom štabu reprezentacije – 2005. godine posle odlaska Željka Obradovića i kao asistent Moki Slavniću dve godine kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Prvi put sam bio bez iskustva, ne bi bilo odgovorno da sam prihvatio da budem selektor, iako se izazova u životu nikada nisam plašio, a kamoli u košarci. Verujem da sve čega se prihvatim radim najbolje, dok mi neko ne dokaže suprotno. Drugi put nisam imao ni znanja ni mogućnosti da napustim Olimpiju u pripremnom periodu -, kaže Đorđević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo