ODLIČNE VIJESTI / KK Dinamo igrat će Alpe Adria Cup

Image
Foto: Pixsell

Napredak kluba jasno je vidljiv, dogovaraju se suradnje i prijateljske sa europskim gigantima, a sada je jasno kako će se u Zagrebu igrati još jedno europsko natjecanje

10.7.2023.
9:14
Pixsell
VOYO logo

KK Dinamo Zagreb iduće sezone će premijerno igrati i jedno europsko natjecanje. Temeljem rezultata iz prošle sezone u kojoj je ostvaren plasman u četvrtfinale doigravanja na adresu zagrebačkog kluba prošlog tjedna je stigla pozivnica za sudjelovanje u Alpe Adria Cup u idućoj sezoni.

Image
NOVO IZNENAĐENJE /

KK Dinamo potpisao suradnju s talijanskim divom, igrat će se i utakmica

Image
NOVO IZNENAĐENJE /

KK Dinamo potpisao suradnju s talijanskim divom, igrat će se i utakmica

Sportski direktor KK Dinama Josip Samaržija istaknuo je kako je ovo priznanje klubu za uspjehe u proteklim godinama, ali i nova prilika za daljnji razvoj kluba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Upravni odbor kluba je odlučio prihvatiti pozivnicu s ciljem dodatnog etabliranja našeg kluba na košarkaškoj sceni. Ovo je prilika da Dinamo upoznaju i klubovi izvan granica Hrvatske i da stvorimo novu mrežu košarkaških poznanstava. Naravno, primarni fokus nam je natjecanje u Premijer ligi gdje smo prošle sezone digli visoku ljestvicu i neće biti lako ponoviti te rezultate iduće sezone. U utakmicama Alpe Adria Cupa vidimo priliku, prvenstveno među mlađim igračima, za stjecanje prijeko potrebnog iskustva. Mlađi će tu imati priliku za dodatni razvoj u tim međunarodnim utakmicama protiv iskusnih suparnika kao ulog da jednog dana preuzmu vodeće pozicije u momčadi. Lišeni rezultatskog imperativa i postavljanja ikakvih ciljeva pred prvu momčad veselimo se natjecanju u Alpe Adria Cupu .''

KK Dinamo će se natjecati u konkurenciji 16 momčadi iz Poljske, Češke, Slovačke, Austrije, Slovenije i, jasno Hrvatske. Natjecanje se odvija u četiri skupine s po četiri ekipe dvokružno. Dakle, KK Dinamu je garantirano minimalno šest međunarodnih utakmica, tri na domaćem parketu i tri u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone od hrvatskih su klubova u ovom natjecanju nastupali Depolink Škrljevo, Zabok, te Dubrava Furnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo