'Dogodilo se to što se dogodilo i to je velika šteta za Hrvatsku!'

Pred nama je jedan poseban Eurobasket, u slovenskom susjedstvu, i moram reći da ovoga puta ne osjećam toliki strah kao uoči nekih prijašnjih natjecanja. Upravo suprotno. ZA SPORTSKI.

3.9.2013.
22:17
VOYO logo

Bio sam s našim dečkima tijekom priprema u Dubrovniku, vidio ih, popričao malo s njima i moram reći da je atmosfera među njima zaista odlična. Djeluju profesionalno, koncentrirano, kao da više nema onih dječjih bolesti toliko puta viđenih u novijoj povijesti naše košarke. Čini mi se da stvarno imamo jednu kvalitetu igrača koji su u inozemstvu postigli nešto, a to je jako, jako bitna stvar. Zato osjećam veliki optimizam.

Međutim, već prvu utakmicu u skupini igramo protiv vjerojatno prvog favorita Eurobasketa. Sasvim sigurno, Španjolci su trenutno možda i najjača reprezentacija u Europi, imaju i najjaču ligu u Europi, hitre igrače, koji igraju agresivno, strašno brzo razmišljaju, lopta često mijenja strane, nemaju ono usporeno nadigravanje jedan na jedan, nego sve rade u pokretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nema veze što im fali najbolji igrač Pau Gasol. Strašno su jaki, imaju nekolicinu NBA igrača, Calderona iz Dallasa, Clavera iz Portlanda, Rickyja Rubija iz Minnesote, imaju tu jednu čarobnu kombinaciju iskustva i kvalitete. To su igrači koji su prepuni samopouzdanja i zapravo su trenutno najteži protivnik za Hrvatsku. Mogli bismo reći da nije moglo gore, ali to može i biti mač s dvije oštrice.

Iz iskustva znam da se nekad baš te prve utakmice igraju, onako, najslabije, a nekad ti baš to što igraš protiv najboljih da neku posebnu motivaciju. Zašto naši dečki ne bi pobijedili Španjolsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednoj je utakmici sve moguće, prva utakmica je svakoj reprezentaciji teška, pa tako i Španjolcima može postati problematična. U košarci je sve moguće, a mi imamo igrače koji baš u toj jakoj španjolskoj ligi igraju sjajno, naši su tamo među najboljima. Ante Tomić je iznimno cijenjen, Draper možda nema ulogu lidera u Realu, ali sigurno može 'eksplodirati', imamo Damjana Rudeža koji je odigrao fantastičnu sezonu u Zaragozi, on je iznimno brz šuter, ostale da ne nabrajam...

Mi jednostavno imamo taj jedan veliki talent i zato se nikad ne smijemo predavati. Pa nisu Španjolci izvanzemaljci! Nažalost, mislim da će nam jako nedostajati Marko Tomas koji se ozlijedio, a čiju ulogu u repki iznimno cijenim. On je vrhunski obrambeni igrač, može 'zaključati' svakog najboljeg protivničkog igrača, a može odigrati odlično i u napadu. Nažalost, dogodilo se to što se dogodilo i to je velika šteta za Hrvatsku!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledajući ovako prije početka natjecanja, čini se da je naša grupa C nešto slabija, ali Gruzija i Poljska su samo naizgled lagani protivnici, to je možda tek Češka. Međutim, mi po svaku cijenu moramo pobijediti te tri reprezentacije, to su nam ključne utakmice. A sa Španjolskom i domaćinom Slovenijom moramo odigrati punom snagom, jer ne vidim razloga zašto bi igrači poput Tomića, Bogdanovića, Ukića i ostalih – ikoga respektirali.

Naš prvi cilj je biti među prvih šest reprezentacija Europe i izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, to je dobar cilj, ali moramo stalno gristi na pobjedu. To ovi naši dečki mogu i zato: Samo hrabro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C:

4. rujna: HRVATSKA - Španjolska 40:68 5. rujna: HRVATSKA - Gruzija 77:76 7. rujna: HRVATSKA - Poljska (17.45) 8. rujna: HRVATSKA - Slovenija (21.00) 9. rujna: HRVATSKA - Češka (17.45)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo