KUKOČ I RAĐA DALI NAJLUĐI INTERVJU DOSAD: / 'U Čačku su nas pljuvali, dobio sam kovanicom u glavu, probudio sam se u bolnici...'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Posebno su im u sjećanju ostala gostovanja u Grčkoj, gdje su doživjeli možda i najveće neugodnosti

29.1.2021.
16:51
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Hrvatske košarkaše legende Dino Rađa i Toni Kukoč svjetsku slavu stekli su svojim sjajnim igrama u dresu Jugoplastike. nedavno je Adidas izbacio posebnu seriju tenisica koja odaje počast nekad najjačoj momčadi u Europi. U prigodnom zajedničkom intervjuu na forumu tvrtke BSTN, koja je proizvela tu liniju tenisica, otkrili su mnoge dogodovštine iz vremena u kojem su dominirali europskom košarkom.

"Bilo je situacija kad su nas u manjim dvoranama, kao što je na primjer Šibenik, Zadar ili Čačak povlačili za dresove i pljuvali po nama. U NBA ligi bilo je nemoguće“, ispričao je Rađa, a nadovezao se Kukoč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upozorili su nas na čovjeka s kišobranom u Čačku. Nismo skužili na početku što to znači, ali bio je jedan čovjek koji je sjedio blizu centra i igrače kačio s drškom kišobrana. Kad su trčali. Negdje su i ostavili namjerno otvorena vrata da se igrači na klupi smrznu. Tad su se služili svakakvim trikovima. Jednom smo gubili, a netko bi ugasio svjetla u dvorani, a gosti bi se prestrašili. Nakon pola sata tih 15-20 razlike im ne bi značilo ništa jer nisu znali hoće li doma doći živi. Neće te zato u NBA ligi prestrašiti kad netko viče 'defence, defence'. U NBA ligi bi takvo nešto bili protumačeno kao teroristički napad“, prepričao je Kukoč.

Grčka gostovanja

Posebno su im u sjećanju ostala gostovanja u Grčkoj, gdje su doživjeli možda i najveće neugodnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo igrali u Grčkoj, doletjela je boca crnog vina, a dok sam igrao za Benneton, išao sam u jednu kontru, doletjela mi je kovanica u oko. Sljedeće čega se sjećam, budim se u bolnici. Kad smo igrali protiv Panathinaikosa, nismo znali hoćemo li se izvući živi od svlačionice do autobusa. Gađali su nas kamenjima, zatrpali su autobus, ali to je tada bio dio atmosfere“, rekao je Kukoč.

"Grci su ludi. Kad smo se prije jedne utakmice zagrijavali, u dvorani je bio totalni muk. Nismo razumjeli što se događalo, ali smo shvatili tek minutu prije utakmice. Odjednom smo vidjeli kako prema nama leti 200-300 jaja. Trebalo je sad vremena da se počisti dvorana“, rekao je Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo