MA, SVE JE ZAPRAVO SAMO POGREŠKA: / Ekspresno povučene promjene koje su izazvale košarkašku pobunu

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon što je u javnost procurilo kako je Hrvatski košarkaški savez (HKS) usred sezone promijenio Propozicije natjecanja domaćeg prvenstva, sporna je odluka već u nedjelju povučena.

8.1.2017.
18:10
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Neposredno prije početka sezone u Propozicijama natjecanja, koje je potpisao tadašnji predsjednik HKS-a Ivan Šuker, stajalo je da se doigravanjem, u koje ulazi osam momčadi, dobiva prvak, a sva ostala prava se ostvaruju temeljem poretka u osnovnom dijelu lige. Drugim riječima, prvak bi se plasirao u regionalnu ABA ligu, a preostala dva mjesta bi zauzele dvije najbolje momčadi iz regularnog dijela natjecanja, prije doigravanja.

Image
REVOLT U HRVATSKOJ KOŠARCI: /

Pravila promijenjena usred sezone kako bi se pogodovalo Ciboni i Zadru!?

Image
REVOLT U HRVATSKOJ KOŠARCI: /

Pravila promijenjena usred sezone kako bi se pogodovalo Ciboni i Zadru!?

Okrivljen povjerenik

Međutim, 27. prosinca je novi predsjednik HKS-a Stojko Vranković potpisao izmijenjene Propozicije, u kojima je stajalo kako se kroz doigravanje dobiva prvak, ali i poredak od drugog do četvrtog mjesta. Ispalo bi tako da se uvodi i razigravanje za treće mjesto kako bi se dobio treći klub, uz finaliste, koji bi dogodine igrao u ABA ligi. Naravno, izazvalo je to pobunu kod dijela klubova i sumnju kako su se promjene dogodile zbog Zadra i Cibone koji u hrvatskom prvenstvu trenutno zauzimaju tek sedmo i osmo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, dan kasnije je HKS objavio priopćenje u kojem je demantirao da su usvojene promjene Propozicija natjecanja. Točnije, za sve je okrivljen povjerenik natjecanja koji je navodno pogreškom objavio promjene koje bi na snagu trebale stupiti tek u sljedećoj sezoni. Pravila, dakle, ostaju kakva su i bila što znači da će i Cibona i Zadar morati stisnuti gas kako bi kroz ligu došli do pozicija koje vode u ABA ligu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje Hrvatskog košarkaškog saveza:

Vezano uz medijske napise oko promjena Propozicija natjecanja Državnog prvenstva RH za klubove A-1 muške košarkaške lige, željeli bi Vas obavijestiti sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza je na svojoj 5. sjednici održanoj elektronskim putem 27.12.2016.g. donio Izmjene Propozicija natjecanja A-1 muške lige. Izmjene se odnose isključivo na Članak 33. u koji su uvedene četiri nove točke, 33.9 do 33.12. Te izmjene su vezane uz Odluku o igranju stranih igrača, usvojenu na istoj sjednici, a koja je donesena na zahtjev Sportske inspekcije i može se pronaći OVDJE. Također su, na zahtjev Sportske inspekcije, usvojene Izmjene i dopune Registracijskog pravilnika u kojem se mijenjalo cijelo Poglavlje XIII. a koji se također može pronaći OVDJE.

2. Povjerenik natjecanja, g. Jendriš, koji je zadužen za objavu pročišćenog teksta Propozicija na službenoj stranici HKS-a, greškom je upisao usvojene izmjene Članka 33. u krivu, radnu verziju prijedloga Propozicija koju priprema za sljedeću sezonu te je tako došlo do objave pogrešnog materijala. Pročišćeni tekst Propozicija možete pronaći OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Povjerenik natjecanja se prije svega ispričava Predsjedniku i članovima Upravnog odbora HKS-a jer ih je njegova nenamjerna pogreška dovela u vezu s odlukom o kojoj nisu ni raspravljali niti je usvajali te je spreman dati Upravnom odboru svoj mandat na raspolaganje.

4. Povjerenik se također ispričava klubovima i javnosti na svojoj pogrešci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo