NAELEKTRIZIRANA ATMOSFERA: / Cedevita je ovako reagirala na prijavu Crvene zvezde

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic
6.4.2016.
19:21
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Riječ je o utakmici 14. kola skupine E Top 16 faze košarkaške Eurolige u najavi koje Cedevita najavila namjeru humantirane prirode, a njen sljedeći suparnik reagirao prijavom kluba Euroligi, nazvavši sve provokacijom i zaključivši da je ovo novi dokaz frustracija koje Hrvati imaju od Srbije i Crvene zvezde.

Podizanje snošljivosti i suradnje

Ponukalo je to Cedevitu na novu reakciju kojom se kazuje da se sve radi "u svrhu podizanja snošljivosti i suradnje u tom gradu". U priopćenju koje potpisuje klupski predsjednik Mladen Veber piše i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snažno odbacujemo želju da se jedna humanitarna akcija pogrešno interpretira u svrhu dizanja nacionalnih sukoba ili skupljanja političko-nacionalnih bodova – pogotovo u društvenom kontekstu kojemu to ne pripada – a to jest sport."

Image
Foto: PIXSELL, Srdjan Ilic

Nakon pobrojanih akcija aktivnosti kojima klub nastoji biti nositelj pozitivnog impulsa za tamošnje građane, zaključuje se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarenje humanitarnog efekta

"U sjeni velikog stradanja Vukovara često se zaboravlja kako je on primjer mirne integracije i suživota kojemu je nužno potrebna obnova. Ne samo obnova materijalnog, već i obnova međuljudskog povjerenja za sve njegove građane svih nacionalnosti. Nadamo se da će to razumijeti i oni koji bi radije poentirali u sukobima, a ne na sportskom terenu. Želja da pridonesemo pozitivnom odnosu prema Vukovaru nije bila usmjerena ni protiv koga te ako je time rezultirala mi iz kluba iskreno žalimo. Utakmica koja se igra s KK Crvenom Zvezdom Telekomom je jedina preostala utakmica Cedevite u Euroligi te je zbog interesa i broja zainteresiranih gledatelja pogodna da se ostvari njen puni humanitarni efekt. Nadamo se da će svatko dobronamjeran to razumjeti."

Utakmica se igra u petak u KC Dražen Petrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo