NEZAUSTAVLJIVI SUNSI POMELI JAZZERE ZA PRVO MJESTO ZAPADA: / Babo briljirao, ali sam protiv trenutno najbolje momčadi lige nije mogao

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski obračun u Arizoni

1.5.2021.
7:38
Profimedia
VOYO logo

Utah Jazz Bojana Bogdanovića i Phoenix Suns Darija Šarića sudarili su se noćas po hrvatskom vremenu u Phoenix Suns Areni a pobjedu je odnijela domaća momčad rezultatom 121:100, svoju treću uzastopnu i općenito i protiv Utah Jazza u ovoj sezoni. OVDJEpogledajte kako je to izgledalo u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEVJEROJATNA, POVIJESNA, REKORDNA NOĆ JAZZA: /

Bogdanović protutnjao Kalifornijom poput brzog vlaka - Zubac briljirao u Phoenixu

Image
NEVJEROJATNA, POVIJESNA, REKORDNA NOĆ JAZZA: /

Bogdanović protutnjao Kalifornijom poput brzog vlaka - Zubac briljirao u Phoenixu

Sraz dvije najbolje momčadi lige

Bio je ovo sraz dvije najbolje momčadi Zapada u tekućoj sezoni, ali trenutno i čitave lige gledajući njihov skor. Phoenix Suns imali su dobro, kako su to Amerikanci istaknuli u svom izvještaju, "All-Star zaleđe na terenu i igrali sjajno". Što se tiče Utah Jazza, njihov All-Star zaleđe je ozlijeđeno i na klupi još. Rezultat je, stoga, nekako na kraju i bio predvidljiv...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devin Booker postigao je 31 poen, iskusni play Chris Paul imao je 12 poena i devet asistencija, a Sunsi su došli do najboljeg omjera pobjeda i poraza u ligi (45-18) i zasjeli na prvo mjesto zapadne konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije noći nakon što su osvojili svoje prvo postsezonsko TOP mjesto u play-offu u 11 godina, Sunsi su nastavili oduševljavati svoje navijače, ali i sve NBA fanove, jer igraju lepršavo, dinamično, agresivno u obrani...

Booker je šutirao s terena 13 od 19, pogodivši tri šuta kasno u trećoj četvrtini, što je donijelo sigurnost Phoenixu. Treći šut i trica je došla ispred klupe Sunsa i preko odličnog centra Utaha, Rudyja Goberta, nakon sjajnog manevra s loptom u kojem si je napravio prostor za šut iz kuta. Ayton i Bridges toliko su slavili s Bookerom da su ga gotovo zaboravili pustiti da se vrati u obranu, ističe američki ESPN. To možete vidjeti u priloženom videu dolje...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi se jako dobro zabavljamo'

"Mi se jako dobro zabavljamo", kazao je Booker nasmijavši se i nastavivši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemaju svi u ligi ovakvu vibraciju, ovakvu energiju. Izvrsno je to okruženje za dobru igru, za napredak."

Mikal Bridges dodao je 18 koševa za Sunse. Deandre Ayton imao je 11 poena i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suns i Jazz imaju isti skor 45-18. Ako budu izjednačeni na kraju sezone, Phoenix će zauzeti prvo mjesto u doigravanju Zapadne konferencije jer su pomeli Jazzere u seriji ove sezone od tri susreta. Znači, slavili su u sva tri. Što se tiče našeg najboljeg košarkaša, Bojan Bogdanović odigrao je još jednu odličnu utakmicu u NBA ligi i išao iznad 20 poena. Ovog je puta Babo za 28 minuta provedenih na parketu ubacio 22 poena uz 4 skoka. Iz igre je gađao 6-11, za tricu 2-6, slobodna 8-9. Bio je najefikasniji igrač svoje momčadi i drugi najefikasniji igrač u ovom dvoboju. Bio je ovo 18 put za Babu u ovoj sezoni da je zabio najmanje 20 poena i trenutno je na prosjeku od 15.7 poena, 3.8 skokova i 1.9 asistencija po utakmici. Inače, Utah je izgubio tri od posljednje četiri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dečki iz Phoenixa su dobri znate, ali osjećam da im je bilo previše ugodno ovog puta protiv nas'

"Mislim da nismo bili fizički dobri, tjelesno", izjavio je Gobert i dodao:

"Dečki iz Phoenixa su dobri znate, ali osjećam da im je bilo previše ugodno ovog puta protiv nas. Naš napad je utjecao i na našu obranu. Pretrčali su nas u trenucima kad nam nije išlo i tu su nas dobili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utah je igrao bez svog najboljeg košarkaša Donovana Mitchella kao i Mikea Conleyja, koji su ozlijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su teške utakmice u kojima emocija odigra svoju ulogu", izjavio je trener Sunsa Monty Williams i dodao:

"Prisiljeni ste igrati brzo, a oni u tom trenutku nekoliko svojih važnih igrača imaju na klupi. Ali, večeras smo obavili posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunsi su sredinom druge četvrtine poveli s 25 koševa kada su tricom Camerona Paynea otišli na 50:25. Jazz je do poluvremena uspio smanjiti deficit na -16 (68:52).

Bogdanović u prvom dijelu zabio 15

Booker je uoči poluvremena predvodio Sunse sa 16 poena, dok je Bridges imao 13. Bogdanović je zabio 15 za Jazz u prvom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jazz je u trećoj četvrtini došao na -13 (70-57), ali nije mogao prići bliže. Sunsi su na početku četvrte vodili 96:72 i olakšali pobjedu.

"Nismo odigrali kako smo htjeli", objasnio je trener Utaha Quin Snyder i naglasio jedno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U utakmicama poput ove kada određeni igrači ne mogu igrati, vaša je mogućnost, prostor za pogreške uistinu mali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarić stavio 8 poena

Inače, jedan od razloga zašto su Sunsi ove sezone među najboljim NBA momčadima jest što su njihovi najbolji igrači ostali zdravi. Ayton i Bridges igrali su u svih 63 utakmice ove sezone. Paul je igrao u 62, a Booker je bio dostupan za njih 59. Morali su pomiješati neke sa svojom drugom jedinicom. Jae Crowder, Dario Šarić, Abdel Nader i Payne propustili su dio utakmica. Što se tiče našeg Darija, on je u ovom dvoboju odigrao 23 minute i zabio 8 poena uz 1 skok, asistenciju i ukradenu loptu. Šibenčanin je trenutno na prosjeku od 9.1 poena, 4.0 skokova i 1.3 dodavanja po utakmici.

Celticsi slavili u uzbudljivoj utakmici, Tatum zabio 60 poena

Najzanimljiviju utakmicu sinoć odigrali su Boston Celtics i San Antonio Spurs, a slavili su sa 143:140 nakon produžetaka domaći Celticsi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jayson Tatum je zabio navjerojatnih 60 koševa, od čega četiri slobodna bacanja u zadnjih 12 sekundi, za pobjedu Celticsa koji su uspjeli nadoknaditi zaostatak od čak 32 koša iz druge četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći zaostatak Celticsi su imali u 18 minuti utakmice, ali su se vratili do sredine zadnje četvrtine. Boston prvi put na utakmici dolazi u vodstvo (127:126) 38 sekundi prije kraja regularnog dijela nakon Tatumove trice. Tatum, koji je izjednačio rekord Larryja Birda po broju koševa na jednoj utakmici u povijesti Celticsa (12. ožujak 1985.) tada pogađa slobodno bacanje i povećava prednost Bostona na dva koša.

Tatum zaključio pobjedu bacanjima

DeMar DeRozan je izjednačio za Spurse s dva slobodna bacanja 10.8 sekundi prije kraja regularnog dijela, a Tatum je promašio šut za pobjedu na zvuk sirene za kraj regularnog dijela.

U produžecima su se momčadi izmjenjivale u vodstvu, ali je Jaylen Brown pogodio tricu za Boston 16.7 sekundi prije kraja, a Marcus Smart ukrao loptu San Antoniju i pripremio teren za Tatumova slobodna bacanja i pobjedu Celticsa.

Brown je dodao 17 koševa za Celtics (34-30), a Aaron Nesmith 16.

DeRozan je bio najbolji pojedinac Spursa (31-31), utakmicu je završio sa 30 koševa i 14 asistencija. Dejounte Murray i Walker su dodali svaki po 24 ubačaja. Luka Šamanić nije igrao za San Antonio.

Vratio se James

LA Lakers su sinoć doživjeli poraz iako se na teren vratio LeBron James koji je zbog ozljede pauzirao čak 20 utakmica. Bolji od Lakersa su sa 110:106 bili gostujući Sacramento Kings.

Lakers su vodili sa deset razlike na kraju treće četvrtine, ali su ih Kingsi nadigrali 32-18 u zadnjoj četvrtini.

Kingsima je ovo prva pobjeda protiv Lakersa u Staples Centru od 2018., a još je impresivnija kad se uzme u obzir da su igrali bez dva vodeća igrača De'Aarona Foxa i Harrisona Barnesa.

Haliburton je bio najučinkovitiji kod Kingsa sa 23 koša i deset asistencija, a Richaun Jones je ubacio 22 koša uz devet skokova.

Lakersima je ovo bio peti poraz u posljednjih 6 utakmica

Kod Lakersa, kojima je ovo peti poraz u zadnjih šest utakmica, najbolji je bio Anthony Davis sa 22 poena i 11 skokova. James je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa 16 koševa, osam skokova i sedam asistencija.

Milwaukee Bucks su na gostovanju sa 108:98 pobijedili Chicago Bullse, a do pobjede su ih vodili Brook Lopez i Khris Middleton koji su svaki ubacili po 22 koša.

Lillardovih 32 poena, Russell Westbrook ostvario 31. triple-double ove sezone

Coby White je bio najbolji u redovima Chicaga sa 21 košem, dok je Nikola Vučević dodao 17 uz 15 skokova.

Chicago (26-37) je trenutačno na 11. mjestu na Istočnoj konferenciji s tri utakmice zaostatka za desetoplasiranim Washington Wizardsima. Bucks (39-24) su treći na Istoku.

U preostalim utakmicama Memphis Grizzles su na svom parketu sa 92:75 nadigrali Orlando Magic, Damian Lillard je sa 32 koša predvodio Portland Trail Blazerse u pobjedi 128:109 nad Brooklyn Netsima, a Russell Westbrook sa 31. triple-doubleom ove sezone (15 koševa, 12 skokova i 11 asistencija) Washington Wizardse u uvjerljivom slavlju 122:93 nad Cleveland Cavaliersima. Philadelphia 76ers su sa 126:104 bili bolji od Atlanta Hawksa.


NBA rezultati utakmica protekle noći:

Phoenix Suns - Utah Jazz 121:100

(Dario Šarić je igrao 22:40 minuta za Phoenix, zabio je osam koševa i upisao jedan skok, jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu; Bojan Bogdanović je igrao 27:40 minuta za Utah, zabio je 22 koša i upisao četiri skoka i jednu ukradenu loptu)

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 98:108

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 109:128

LA Lakers - Sacramento Kings 106:110

Boston Celtics - San Antonio Spurs 143:140 (produžeci)

(Luka Šamanić nije igrao za San Antonio)

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 93:122

Memphis Grizzlies - Orlando agic 92 :75

Philadelphie - Atlanta 126 :104


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo