OČITO IH JAKO SMETA: / Zvezda zbog simbola Domovinskog rata prijavila Cedevitu Euroligi

Image
6.4.2016.
14:44
VOYO logo

`Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na njihove provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se tako nešto nikada u povijesti nije dogodilo otkako postoji ovo natjecanje`, izjavio je za Kurir prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović.

Image

Scena iz prošle utakmice Crvene zvezde i Cedevite

Utakmica između Zvezde i Cedevite na rasporedu je u petak u 19 sati, a klubu iz Beograda jako smeta što će prihod od karata ići za obnovu jednog od simbola vukovarskog vodotornja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

`Žao mi je što je Cedevita to napravila, ali kako su nam mušterije na sportskom terenu, razumijemo ih. Sigurno im nećemo odgovoriti na isti način. Imat ćemo između 500 i 1000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već ranije osigurali ulaznice. Utakmica u Zagrebu nema rezultatski značaj ni za nas ni za njih. Bez obzira na to kakvu nam atmosferu spremaju, mi dolazimo odigrati jednu normalnu i sportsku utakmicu. Ne ulazimo u susret s opterećenjem, osim da ih pobijedimo i tako na lijep način proslavimo plasman u top osam Eurolige`, završio je Čović.

`Slučajno je to utakmica sa Zvezdom`

Na optužbe su odgovorili iz Cedevite, tvrde da je riječ o slučajnosti i da nisu namjeravali nikoga provocirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

`Akcija je humanitarnog karaktera, riječ je o sportu, Cedevita želi na taj način pristupiti utakmici. Ove godine odlučili smo odigrati jednu utakmicu u dobrotvorne svrhe, slučajno se dogodilo da je to utakmica sa Zvezdom, ali mogla je biti bilo koja druga utakmica. Nismo uopće mislili da će se taj potez shvatiti na ovaj način`, rekao je za HRT direktor Cedevite Davor Užbinec.

Utakmica bez značaja

Direktor Cedevite vjeruje da će utakmica proći u najboljem redu. `Sa Zvezdom imamo dobre sportske odnose, od njih uvijek imamo dobar prijem. Na utakmici Eurolige nije bilo tako dobro, bilo je raznih nacionalnih vrijeđanja, mi ih nikad nismo tako dočekali, isto tako upoznat ćemo ih s našom namjerom i mislimo da ne bi trebalo nikakvih problema`, završio je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je ispala iz Eurolige, dok je Zvezda izborila plasman među osman najboljih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo