rigorozna pravila u španjolskoj / Perasović: 'Htio sam voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za Rio, ali klub mi nije dopustio'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Španjolska liga prema svojim standardima ne dopušta vođenje kluba i reprezentacije istovremeno, no u HKS-u su se nadali izuzetku.

16.3.2016.
13:33
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Trener španjolskog kluba Laboral Kutxe Velimir Perasović izjavio je u srijedu kako je imao želju voditi hrvatsku košarkašku reprezentaciju na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske Igre u Riju, ali mu klub nije dopustio. 

"Želio sam biti hrvatski izbornik, no klub mi to nije dopustio", izjavio je Perasović na novinskoj konferenciji u Vitoriji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli tjedan su ondje boravili predsjednik Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza Dino Rađa i stručni tajnik HKS-a Josip Vranković, koji su se u Baskoniji raspitivali oko Perasovićeve situacije i mogućnosti vođenja Hrvatske.

Prošli mjesec Perasović je aktivirao drugu godinu ugovora s Kutxom, koji bi trebao zaključiti 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, španjolska liga prema svojim standardima ne dopušta vođenje kluba i reprezentacije istovremeno, no u HKS-u su se nadali izuzetku. 

"Znali smo za to pravilo, ali postojali su izuzeci. Predsjednik Baskonije nas je mjesec dana zavlačio", istaknuo je predsjednik Stručnog savjeta HKS-a za mušku košarku Dino Rađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velimir Perasović je vodio Hrvatsku u rujnu 2015. na Europskom prvenstvu, gdje je Hrvatska u osmini finala doživjela sramotan poraz od Češke, nakon čega se povukao. HKS se sada nadao vratiti ga na kormilo, no čini se kako od toga neće biti ništa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo