Prvak na koljenima: 'Ovo je najveća pobjeda u povijesti kluba'

"Ovo je možda i najveća pobjeda u povijesti Cedevite", kazao je Jasmin Repeša nakon što je Cedevita u Euroligi senzacionalno u Tel Avivu pobijedila aktualnog prvaka Europe Maccabi Elektru 83:73.

7.11.2014.
9:29
VOYO logo

Cedevita je u prva tri kola upisala tri poraza, a potom u Tel Avivu priredila pravo čudo. Momčad Jasmina Repeše je od prve do posljednje minute odigrala sjajno, a Zagrepčani su uništili Maccabi sa čak 14 trica. Na pitanje tko je junak večerašnje pobjede Repeša je bio jasan: "Svi, cijela ekipa."

"Ovo je važna pobjeda, posebno za jednu momčad kao što je naša, ovako mlada, željna dokazivanja i napretka. Sigurno da je ovo strašno bitno za samopouzdanje i za ono što je sve pred mojim igračima. Mislim da je to najveća težina ove pobjede", dodao je Repeša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevitin trener je naglasio kako je njegova momčad "taktički i energetski odigrala zaista dobro".

Repeši ovo nije prva pobjeda u Nokia Areni: "Ovdje sam gubio s 44 razlike, ali i dobivao s različitim protivnicima, Fortitudom, Romom, Malagom, a sada i s Cedevitom. Privilegija je igrati u jednoj takvoj atmosferi", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/af-PSivT4EE

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić sa 17 koševa i šest asistencija, Nemanja Gordić je ubacio 16 koševa uz četiri skoka, Fran Pilepić je dodao 14, a Miro Bilan (8 skokova) i Mario Delaš (9 skokova) po deset koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo stvarno najbolju utakmicu sezone. Poklopilo nam se par stvari i dobar šuterski dan. Oni kad su vidjeli da ne mogu povesti uvukla im se nervoza u igru i na kraju je to rezultiralo našom pobjedom. Svaki put kad bi oni došli blizu mi bi napravili neku seriju i ponovno vratili prednost. Nismo im dali da se vrate u utakmicu i to bi bilo to", objasni je Ukić.

Cedeviti je to bila prva pobjeda u skupini, dok Maccabi ima skor 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo