TAKO SE TO RADI / Šarić je nastupio u NBA-u nakon gotovo godinu i pol dana: Trebalo mu je samo par minuta da sve oduševi

Image
Foto: Profimedia

Nova NBA sezona počinje za manje od dva tjedna

6.10.2022.
10:38
Profimedia
VOYO logo

Dario Šarić više od godinu dana izbivao je košarkaških terena. Ozljeda koljena koju je zadobio u finalu NBA lige prošle godine u srpnju udaljila ga je s terena i dulje nego što se očekivalo. Nešto se zakompliciralo, bilo je i operacija pa se Šiši tek na EuroBasketu vratio košarci. Tamo smo mogli vidjeti da fizički sjajno izgleda, ali je bilo jasno da će mu trebati vremena kako bi namjestio ruku. Zalaganje kod njega nikada nije upitno, tako da je samo bilo pitanje vremena kada će se vratiti na svoju razinu.

Image
SPREMNI ZA ISKORAK? /

Kako je Cleveland preživio LeBrona: Stigla je zvijezda zbog koje moraju odustati od svoje ideje, ali se i suočiti s par problema

Image
SPREMNI ZA ISKORAK? /

Kako je Cleveland preživio LeBrona: Stigla je zvijezda zbog koje moraju odustati od svoje ideje, ali se i suočiti s par problema

NBA liga počinje za manje od dva tjedna te se trenutno igraju prijateljski susreti u najjačoj ligi svijeta. Šiši je sjajno iskoristio prve minute u preseasonu. Njegovi Phoenix Sunsi slavili su protiv Los Angeles Lakersa 119:115, a hrvatski reprezentativac je odigrao deset minuta. I u toj maloj minutaži, Šiši je pokazao da Sunsi mogu računati na njega. Ubacio je 12 poena i uhvatio četiri skoka, uz sjajan šut iz igre 4/7 te 1/3 za tricu. Sunse je predvodio Devin Booker s 22 poena, 21 je ubacio Leandry Shamet, a Chris Paul je u 25 minuta upisao 13 poena i deset asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Lakersa nije zaigrao Anthony Davis, koji ponovno ima problema s ozljedama, a predvodili su ih LeBron James s 23 poena i Kendrick Nunn s 21 poenom.

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dončić odmarao, Phila slavila protiv "novih" Cavsa

Cleveland Cavaliersi su gostovali kod Philadelphia 76ersa, a svoj prvi nastup u novom dresu upisao je Donovan Mitchell. Podsjećamo, ovog je ljeta napustio Utah Jazz i preselio u Cleveland u velikom tradeu te se od njega puno očekuje u mladoj, potentnoj i talentiranoj momčadi. Protiv Phile je ubacio 16 poena i podijelio pet asistencija u nešto manje od 19 minuta igre. Ipak, to nije bilo dovoljno za Cavse koji su upisali poraz 113:112. Phila je susret počela s novom, najjačom petorkom, ali nitko nije igrao više od 18 minuta. Predvodio ih je Tyrese Maxey s 21 poenom, a pratili su ga Montrezl Harrell s 13 te Joel Embiid i Shake Milton s 12 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Indiana Pacersi su svladali Charlotte Hornetse sa 122:97, a do uvjerljive pobjede ih je vodio Aaron Nesmith sa 16 poena. Kod poražene momčadi najviše se istaknuo Terry Rozier s 18 poena. Toronto Raptorsi su svladali Boston Celticse 125:119 uz 13 poena Preciousa Achiuwe, Pascala Siakama i Josha Jacksona. Jaylen Brown je bio najbolji kod prošlosezonskih finalista s 23 poena. Dallas Mavericksi su odmarali Luku Dončića i stigli do pobjede nad Oklahoma City Thunderom 98:96. Predvodio ih je Christian Wood sa 16 poena i 13 skokova te Jaden Hardy s 21 poenom. Kod Thundera je najbolji bio Josh Giddey s 13 poena.

U pitanju je preseason, odnosno prijateljske utakmice, tako da se najveće zvijezde često odmaraju ili odigraju svega 20-ak minuta po susretu. Nova sezona počinje 18. listopada, a otvaraju ju Boston Celticsi koji će ugostiti Philadelphiju 76erse i branitelji naslova Golden State Warriorsi koji će u Chase Centru dočekati Los Angeles Lakerse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo