ŠARIĆ PONOVNO DOBAR, LEBRON VRHUNSKI: / Philadelphia se provukla, Cavsima rekordi i 15. pobjeda u posljednjih 16 utakmica

Image
Foto: AFP

Zanimljivo je sinoć bilo na parketima NBA lige na kojima je ponovno i Kawhi Leonard

13.12.2017.
8:40
AFP
VOYO logo

Niz od četiri vezana poraza prekinuli su košarkaši Philadelphia 76ersa pobjedom na gostovanju kod Minnesota Timberwolvesa u dramatičnoj utakmici koja je svoj rasplet dobila tek nakon produžetka. Završilo je 118-112.

Trica iz noćne more za Wolvese

Bila je to prilično čudna utakmica u kojoj se domaćin iz Target Centra patio iza crte za tri poena, a njihovih končanih 5-29 za tricu 'ušminkani' su na samom kraju susreta. Puno je to slabije izgledalo kroz cijeli ogled, pa je tako u jednom trenutku statistika pokazivala da su pogodili tek jedan takav od dvadeset pokušaja. Dobro im je išlo na drugoj strani pa su oni bili ti koji su imali prednost koju je Joel Embiid poništio slobodnim bacanjima da bi odveo utakmicu u dodatno vrijeme. Utakmica je bila čudna i ako se zna da je najveći favorit za nagradu novaka godine Ben Simmons, čiji se prosjek poena vrti oko brojke 18 kroz sezonu, prve koševe stavio u samoj završnici utakmice, nešto više od minute prije kraja osnovnog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa 28 poena, dvanaest skokova i osam asistencija najbolji je kod 76ersa bio Embiid koji se vratio nakon dvije utakmice pauze, dva koša manje ubacio je J.J. Reddick, a Dario Šarić dodao 14 uz osam uhvaćenih lopti za gotovo 40 minuta provedenih u igri. Jimmy Butler s 28 poena i Karl-Anthony Towns s 19 koševa, 16 skokova, četiri osvojene lopte i tri blokirana šuta bili su najbolji u redovima poraženog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osam poena i sedam skokova učinak je Dragana Bendera u porazu Phoenix Sunsa od Sacramento Kingsa.

Povratak Kawhija, LeBron sjajan

Spomenuti svakako treba da je prvu utakmicu sezone za San Antonio Spurse, i to nakon što je zbog ozljede propustio uvodnih 27, odigrao Kawhi Leonard. Povratak dvostrukog najboljeg obrambenog igrača NBA lige i najkorisnijeg iz finala odigranog 2014., ipak nije dobro prošao. Ubacio je trinaest poena u 16 odigranih minuta, ali su u American Airlines Center slavili domaći Dallas Mavericksi 95-89.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu utakmicu odigrao je LeBron James promašivši u 123-114 pobjedi protiv Atlanta Hawksa tek dva šuta (11-13). Ubacio je 27 koševa, imao sedam skokova i čak 17 asistencija što je i izjednačenje njegova rekorda karijere. Cavsima je ovo bila petnaesta pobjeda u posljednjih šesnaest odigranih utakmica, ostvarena je uz rekord sezone od 20 trica (devet u prvoj četvrtini) i ovosezonski rekord od 35 asistencija, a svoj obol je dao i Ante Žižić. Hrvatski centar nastupio je tek nešto više od dvije i pol minute za Cleveland i uz dva koša imao i dva skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

LA Clippers - Toronto Raptors 96-91

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 123-114

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detroit Pistons - Denver Nuggets 84-103

New York Knicks - LA Lakers 113-109 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brooklyn Nets - Washington Wizards 103-98

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 95-89

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Minnesota Timberwolves - Philadelphia 76ers 112-118 (produžetak)

Sacramento Kings - Phoenix Suns 99-92

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo