Skandal! Pobjeda Hrvatske je namještena?!

Radi se o dvoboju košarkaških kvalifikacija za EP, a Hrvatska je slavila protiv Cipra u Makarskoj slavila s 93-38.

13.9.2012.
19:34
VOYO logo

Prema ciparskim medijima, utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo u košarci između Hrvatske i Cipra u Makarskoj bila je namještena. Barem takve informacije dolaze s tog otoka u Sredozemlju.

Navodno, visoke uplate su bile na oklade da će Hrvatska pobijediti s 50 koševa i više koševa razlike, a naši su lako slavili 93:38. Zanimljivo je da je Hrvatska vodila sa 30 koševa, no onda su u četvrtoj četvrtini slavili s 28:3, što je u konačnici donijelo konačni plus 55.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam glasine da su visoke cifre uplaćene na prvo kolo koje smo igrali s Hrvatskom. Ono što želim razjasniti je da se niti jedan igrač naše ciparske reprezentacije nije kladio na tu utakmicu. To mora biti jasno. Ne možemo ignorirati da se što se ljudi klade na naše utakmice", kazao je kapetan Ciprana Panagiotis Trisokkas te dodao:

"Tražim od Ciparskog košarkaškog saveza da pokrene istragu te ukoliko se netko od igrača pokaže krivcem da ga se odmah najuri iz momčadi!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom košarkaškom savezu su bili šokirani.

"Nikad čuo! Pa i tamo smo ih dobili uvjerljivo, sa 49 razlike. Bio sam na utakmici u Makarskoj, no iskreno, ne znam kako ti igrači inače igraju da bih mogao procijeniti jesu li nama puštali", rekao je tajnik Saveza Željko Drakšić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo