Zvijezda srpskog sporta požalila što je došla u Hrvatsku

Ponajbolja srpska košarkašica Milica Dabović dijeli sudbinu brojnih hrvatskih radnika koji mjesecima nisu dobili plaću.

11.12.2013.
15:45
VOYO logo

Kada je ovog ljeta stigla u Zagreb, Milica Dabović pompozno je bila najavljena kao 'srpska Antonija Mišura', a najbolja srpska košarkašica uskoro je počela pokazivati zašto je dovedena u Novi Zagreb. Brzo se prometnula u najboljeg strijelca ekipe, a kada je proglašena MVP-jem 4. kola Eurolige, postalo je jasno da je Milica velika želja brojnih bogatijih klubova Europe.

I tu ništa ne bi bilo čudno da ona, kao i ostatak djevojaka iz Trnskog, već mjesecima nije primila plaću. Novca nema, pitanje je hoće li ga biti, i Milica prema tvrdnjama osoba bliskih klubu traži izlaz iz Novog Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da u klubu stvari nisu ni blizu kao na početku sezone, dalo se naslutiti nakon neočekivano teških poraza u Euroligi i MEL ligi, a kad je ovog tjedna klub napustila hrvatska reprezentativka Iva Ciglar, postalo je jasno da se nešto ozbiljno događa u Trnskom.

Klub iza kojeg stoji Vlado Ivanković, računao je na Bandićev novac, ali kako ga nema ni za nekad slavnu Cibonu, teško je očekivati da će ga biti za njegov klub. Ivanković je, napomenimo to, u klubu istovremeno i trener i predsjednik, ali njegov projekt najjačeg kluba ovog dijela Europe, čini se, ne drži vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Playmakerica Iva Ciglar odbila je govoriti o razlozima svog naprasnog odlaska usred sezone, a svega nekoliko dana nakon njezinog odlaska u mađarski Sopron, došlo je i do odlaska njezinog oca iz kluba, Ivankovićevog pomoćnika Željka Ciglara, čovjeka poznatog po iznimnom radu s mlađim uzrastima. Je li sjajna Srpkinja sljedeća koja napušta Trnsko? To ne bi bilo nimalo čudno. No, dok čeka novi klub, Milica pokazuje i moć, pa je tako od trenera-predsjednika isposlovala da trenira samo jednom dnevno, za razliku od ostatka ekipe koji trenira dvaput?! Još jedna potvrda da u ŽKK Novi Zagreb stvari nisu na razini euroligaškog kluba. Nedostatak novca i nerealne ambicije, čini se, stižu na naplatu.

Komentar ove dosta neugodne situacije u klubu pokušali smo dobiti od Vlade Ivankovića, ali se nije javio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravni odbor ŽKK Novi Zagreb na sjednici od 6.12.2013 godine odlučio je prihvatiti ostavku gospodina Željka Ciglara na mjesto pomoćnog trenera seniorske ekipe, ali nije mogao udovoljiti njegovoj želji za premještajem na novu funkciju, te je tako raskinuta suradnja između ovog trofejnog trenera i našeg kluba.

Ime Željka Ciglara ostati će zlatnim slovima upisano u povijest Novog Zagreba, obzirom da je kao trener kadetkinja dva puta osvajao naslov državnog prvaka, jednom naslov državnog viceprvaka s juniorskom ekipom, a bio je i pola sezone pomoćni trener seniorske ekipe koja je protekle sezone osvojila Prvenstvo i Kup Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŽKK Novi Zagreb žali zbog raskida suradnje, ali želi g. Ciglaru sve najbolje u nastavku njegove nevjerojatne karijere.

Upravni odbor ŽKK Novi Zagreb je također odlučio da će novi pomoćni trener seniorske ekipe Novog Zagreba bivša trenerica Novog Zagreba, Croatie i Peščenice, Vanja (Valentina) Kukolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanja Kukolja u svojoj je trenerskoj karijeri bila trenerica velikog broja hrvatskih reprezentativki pa čak i WNBA igračica u njihovim počecima bavljenja košarkom (Hlede, Čižmar, Duvančić...) a u novije vrijeme trenirala je i neke naše kadetske reprezentativke (Mijatović, A. Kukolju)

Vanji će ovo biti prvi susret sa trenerskim poslom na ovoj razini, ali poznavajući njen košarkaški curriculum vitae, ne sumnjamo da će se snaći i ovdje i pomoći djevojkama da ostvare ono po što su ovdje i dovedene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Vanja je najbolje košarkaške godine poklonila jednom od najvećih klubova bivše Jugoslavije, Crvenoj Zvezdi, a bila je i reprezentativka bivše države.

Svakako, osoba od koje naše djevojke mogu puno naučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretno, Vanja!

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo