SUPERMAN ODLETIO IZ RODNOGA GRADA: / U NBA ligi obavljen prvi veliki trade ovoga ljeta

Image
Foto: AFP, Rob Carr

U najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) obavljen je prvi veliki 'trade' ovoga ljeta, a u glavnoj je ulozi osmerostruki sudionik All-Star utakmice Dwight Howard (31).

21.6.2017.
9:22
AFP, Rob Carr
VOYO logo

Prošlo je ljeto Howard došao u Atlanta Hawkse i najavio kako u rodnom gradu namjerava okončati karijeru. Na njegovu žalost, klupski čelnici nisu mislili tako i nakon samo jedne sezone su ga se odlučili riješiti. Poslali su ga, zajedno s 31. 'pickom' drafta, u Charlotte Hornetse u zamjenu za centra Milesa Plumleeja, beka Marca Belinellija i 41. izbor na draftu.

Ugovor od 70,5 milijuna dolara

Howard je godinama figurirao kao jedan od najboljih centara lige, posebno od 2004. do 2012. kada je nosio dres Orlanda i pet puta bio biran u prvu petorku lige. Poslije osam sezona na Floridi prešao je u Los Angeles Lakerse, potom je tri godine nosio dres Houstona, a lani je došao u Hawkse s kojima je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 70,5 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jedinoj sezoni u Atlanti popularni Superman je bio na prosjeku od 13,5 poena i 12,7 skokova po utakmici što očito nije zadovoljilo čelnike kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo