VEČER TROJCA CAVSA, LEONARDA I THOMASA: / Cleveland i San Antonio korak do polufinala

Image
23.4.2016.
7:58
VOYO logo

Velika trojka Cavaliersa pokazala je da se dobro uigrava protiv Pistonsa za nastavak 'play-offa'. Kyrie Irving ubacio je 26 poena, Kevin Love 20 i 12 skokova, a LeBron James 20 uz 13 skokova. Po treći put u ovom doigravanju Cavsi su imali trojicu s 20+ poena, što je jasan znak da se najbolji igrači Lueove momčadi sve bolje razumiju na parketu.

James: Sjajno se osjećamo na terenu

"Kad smo na terenu, znamo što trebamo napraviti, momčadski i pojedinačno. Sjajno se osjećamo, u naletu smo", kazao je nakon utakmice LeBron.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pistonsi su izgubili i 11. utakmicu za redom protiv Clevelanda, a u doigravanju nisu slavili od 4. utakmice finala Istočne konferencije protiv Bostona 2008. godine.

Andre Drummond ubacio je 17 Cavsima, a posljednjih šest minuta prosjedio je na klupi, jer trener Stan vanGundy nije želio riskirati s njegovim lošim izvođenjem slobodnih bacanja. Do tad ih je gađao 1-6. a nade domaćin potonule su s Irvingovim i J.R. Smithovim tricama u posljednjoj četvrtini kad su se gostima približili na -1 (86:87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leonard opet blistao s 32 poena

San Antonio slavio je s +9 u Memphisu (96:87), poveo 3-0 u seriji. Ponovno je najbolji u momčadi Gregga Popovicha bio Kawhi Leonard s 32 poena (11-22 iz igre, 6-9 trice, sedam skokova i pet blokada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spursi su utakmicu okončali serijom 13-6 u posljednjih 3:41 minuta, a Leonard je u 4. četvrtini zabio 13 poena.

"Sve je bolji i bolji. Teško ga je čuvati, spreman si je stvoriti šut u bilo kojem trenutku, čak i kad ističe napad", odao mu je priznanje trener Memphisa Dave Joerger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LaMarcus Aldridge dodao je 16 poena i 10 skokova, Danny Green i Manu Ginobili ubacili su po 11 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina koji već dulje vrijeme igra bez ozlijeđenog centra Marca Gasola, najučinkovitiji je bio ZachRandolph s 20 poena i 11 skokova. Matt Barnes imao je 17+11.

Isaiah Thomas zabio 42 Atlanti

Boston je iščupao pobjedu protiv Atlante uz 42 poena Isaiaha Thomasa koji se tako pridružio uglednom društvu igrača koji su za Celticse u doigravanju zabili preko 40. A to su: Ray Allen, Larry Bird, John Havlicek, Sam Jones, Reggie Lewis, Paul Pierce, Rajon Rondo i Jo Jo White.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iverson i Isiah Thomas podržali Celticse

Inspiraciju za dobru igru, Thomas je možda pronašao u porukama legendarnih Isiaha Thomasa i Allena Iversona, koji su mu pružili podršku uoči dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evan Turner dodao je 17, a Amir Johnson 15 poena. Kroz prvo poluvrijeme, Celticsi su uglavnom vodili 20 razlike, ali su Hawksi koji su u prvom dijelu trice gađali tek 2-17, smanjili zaostatak u 3. četvrtini serijom 12-0, da bi se u posljednjoj dionici momčadi smjenjivale u vodstvu. Ipak, Boston se uspio odvojiti na 104:98 i upisati pobjedu koja ih vraća u seriju.

Rezultati:

Detroit - Cleveland 91:101 Boston - Atlanta 111:103 Memphis - San Antonio 87:96

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo