Opleo je po hrvatskoj zvijezdi: 'Kad promašuješ onda si na nuli'

Iza hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića dvije su jako loše utakmice u dresu Brooklyn Netsa. Naime, u njima je ukupno šutirao 0-13, od čega 0-6 za tricu.

24.11.2014.
21:45
VOYO logo

U svojoj debitantskoj NBA sezoni Bogdanović je i dalje na jako dobrom prosjeku poena po utakmici (9.9, treći najbolji među rookiejima), ali njegov trener Lionel Hollins smatra da se previše oslanja na šut.

Dokazuje to i statistički podatak da više od polovice svojih koševa zabija iz trica, dok tek 23% poena zabija iz reketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U padu je. Ne pogađa šuteve i ne izlazi na liniju slobodnih bacanja. Ne ulazi pod koš i računa na dalekometne šuteve. A kada ih promašuješ, onda si na nuli", rekao je Hollins za američke medije.

"Sve što morate napraviti je doći na liniju slobodnih bacanja. Morate biti čvršći i ne računati samo da ćete stalno pogađati šuteve. Jer ponekad vas ide, a ponekad ne ide. Dečki koji stalno zabijaju su oni koji prodiru, agresivno napadaju koš i dolaze do linije slobodnih bacanja", dodao je trener Netsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/FMdo33Q1e6o

Ono što je po Netse najgore je što je cijela momčad u katastrofalnoj formi. Izgubili su šest od zadnjih sedam utakmica, a jedinu su pobjedu u tom periodu ostvarili protiv ozljedama osakaćenog Oklahoma Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje za vidjeti kako će Bogdanović reagirati na trenerove opaske, ali vjerujemo da će uskoro vratiti šutersku formu jer je to ipak njegov zaštitni znak. Prilika se pruža već u noći sa srijede na četvrtak kada Netsi igraju protiv najslabije momčadi lige, Philadelphia 76ersa koji su u 13 dosadašnjih utakmica bez pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo