VIDEO: / S 22 godine ušao u povijest i rasplakao majku

Košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose je sa samo 22 godine postao najmlađi najkorisniji igrač (MVP) NBA lige.

5.5.2011.
16:14
VOYO logo

Derricku Roseu je uoči utakmice s Atlantom, u kojoj je opet odveo svoju momčad do pobjede, uručena nagrada za MVP-ja sezone.

Tako je u svojoj trećoj NBA sezoni s 22 godine umjesto Wesa Unselda, igrača Baltimore Bulletsa kojem je to uspjelo u sezoni 1968./69., postao najmlađi košarkaš u povijesti lige koji je osvojio ovu prestižnu nagradu. Istovremeno i jedini košarkaš Bullsa uz Michaela Jordana (pet puta MVP) koji ju ima u svojoj riznici trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe je ostavio velikane Dwighta Howarda, LeBrona Jamesa, Kobea Bryanta i Kevina Duranta.

"Jako sam ponosan na njega. Uzbuđen sam zbog njega, zaslužio je to. On je sve što trener od igrača može poželjeti i može biti samo još bolji", izjavio je trener Bullsa Tom Thibodeau, a slavljenik dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je bilo jako teško, uspio sam! Uložem puno truda u svoju igru, pogotovo preko ljeta koje potpuno posvetim košarci", izjavio je Rose i odbio usporedbe s velikim Michaelom Jordanom koji je sam tijekom sezone najavio ovakav razvoj događaja:

"Ja nisam ni blizu onog čovjeka tamo, ja sam još jako daleko. Ako ništa drugo, bilo bi sjajno doći barem blizu njega. To je bila potpuno druga momčad, druga era", poklonio se Rose pred Jordanom i Pippenom slavnoj generaciji u kojoj je igrao i Toni Kukoč te dirljivim govorom rasplakao svoju majku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ona je moje srce i razlog zašto ovako igram. Razmišljam o tome koliko naporno radi i koliko je truda uložila u odgoj mene i braće. To su joj bili jako teški dani, a moji će biti nešto lakši jer radim ono što najviše volim. Majko, ti me guraš kroz svaki novi dan. Volim te", izjavio je Rose pred velikim auditorijem i rasplakao svoju majku Brendu.

Vezani članci:

arti-201104270191006 arti-201103220263006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo