LUDNICA U NBA LIGI / Vratio se 'Zu' u prekidu crnog niza svojih Clippersa, Šarić solidan u slavlju Thundera

Image
Foto: Profimedia

Uzbudljivo u NBA ligi

6.3.2023.
9:52
Profimedia
VOYO logo

LA Clippersi Ivice Zubca su noćas po našem vremenu prekinuli niz od pet poraza i sa 135-129 svladali gostujuće Memphis Grizzliese, a pobjedu su upisali i Oklahoma City Thunder Darija Šarića koji su sa 129-119 naigrali Utah Jazz.

George utrpao 42 poena uz 11 skokova, Kawhi Leonard dodao 34 uz 10 skokova

Paul George zabio je 42 poena uz 11 skokova, a Kawhi Leonard dodao je 34 poena uz deset skokova za Clipperse koji su na kraju treće četvrtine zaostajali 15 koševa.  Los Angeles se vratio nadigravši Memphis 38-17 u četvrtoj četvrtini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SJAJNA UTAKMICA /

U susretu 'starih prijatelja' slavili su Sunsi na krilima Duranta: Dončić izazvao kaos, jedva je spriječen veći okršaj

Image
SJAJNA UTAKMICA /

U susretu 'starih prijatelja' slavili su Sunsi na krilima Duranta: Dončić izazvao kaos, jedva je spriječen veći okršaj

Eric Gordon dodao je 17 koševa, a Mason Plumlee 15, dok je Russell Westbrook s devet poena i šest asistencija prvi put pobijedio u dresu Clippersa. Zubac koji se vratio na teren nakon što je propustio četiri od zadnjih pet utakmica je u 17:34 minute na terenu zabio šest koševa (šut iz igre 3/5) uz devet skokova, dvije asistencije i dvije blokade.  

Kod gostiju je najbolji bio Desmond Bane sa 30 poena, a Tyus Jones dodao je 20 od svojih 25 poena u trećoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrativši se nakon pet utakmica izbivanja, Shai Gilgeous-Alexander postigao je 38 koševa i predvodio Oklahoma City Thunder do pobjede 129-119 nad gostujućim Utah Jazzom u nedjelju.

Jalen Williams dodao je rekord karijere od 32 poena uz šut 12 od 15 za Oklahoma City. Dario Šarić je odigrao 14:18 minuta za Oklahomu i uz šut iz igre 3/5 (trice 1/2) zabio osam koševa i tome dodao tri skoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Treći uzastopni poraz Jazza

Jordan Clarkson se vratio nakon što je propustio posljednje dvije utakmice Utaha zbog istegnuća palca, dok je Collin Sexton propustio svoju petu uzastopnu utakmicu zbog istegnuća lijeve tetive.

Jordan Clarkson je predvodio Jazz, kojem je ovo treći uzastopni poraz, sa 18 poena i 12 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Walker Kessler (17 poena, 10 skokova) i Kelly Olynyk (15 poena, 10 skokova) svaki su imali double-double rezultate u porazu.

Malo je nedostajalo da utakmica Dallas Mavericksa i Phoenix Sunsa preraste u fizički obračun u posljednjim sekundama susreta igranog u Dallasu u večernjim satima nedjelje. Čudesnog Slovenca i jednog od najboljih košarkaša svijeta Luku Dončića i All Star Devina Bookera morali su razdvajati suigrači i suci da unošenje u lice ne preraste u nešto ozbiljnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se dogodilo u samoj završnici utakmice u kojoj je slavio Phoenix 130:126. Devin Booker i Kevin Durant, prve napadačke opcije Sunsa, kombinirano su postigli 73 poena. Durant je uz 37 koševa, uz sjajnih 12/17 iz igre, imao i sedam skokova, dok je Booker svom učinku, za koji je šutirao 15/25 iz igre, dodao i 10 asistencija. 

Dončić 34, Irving 30

Luka Dončić odgovorio je s 34 za Mavse, a Kyrie Irving dodao 30. Slovenska superzvijezda kroz utakmicu se mučila sa šutom pa je imala loših 8/23 iz igre (1/9) za tricu. Polovicu svojih koševa Dončić je postigao s crte slobodnih bacanja (17/19). Imao je i devet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što američki mediji izdvajaju nakon susreta je njegov verbalni sukob s Bookerom, začinjen unošenjem u lice nakon prekršaja u kojem je mogao pogoditi za izjednačenje nekoliko sekundi prije kraja ogleda. Booker je nakon utakmice rekao da se uopće nije obraćao Dončiću, već sucu prije nego što je Slovenac krenuo prema njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na izgovoreno, ne bih rekao. Samo, sljedeći put nemoj čekati zadnje tri sekunde u utakmici da počneš pričati", rekao je Dončić na konferenciji za medije nakon utakmice.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo