ZABORAVLJENI NBA TALENT VRAĆA SE OZBILJNOJ KOŠARCI: / Potpisao ugovor s europskim velikanom nakon dominacije u Kini

Image
Foto: Profimedia

Freddetteu, koji je već navršio 30 godina, ovo će biti prvi europski klub u karijeri, a tu može dokazati da je igrač koji može igrati za ozbiljan klub na visokoj razini

15.7.2019.
12:18
Profimedia
VOYO logo

Tražena roba na NBA draftu 2011. godine bio je razigravač Jimmer Fredette. Nezaustavljivog šutera na koledžu birali su Milwaukee Bucksi, a kad su ga razmjenili u Sacramento Kingse euforija je zavladala u glavnom gradu Kalifornije.

Fredette je stvarno bio mašina za koševe u sveučilišnoj košarci, trpao je sa svih pozicija, imao je snažno tijelo i svi su mislili da će on biti presudan faktor koji će preokrenuti mladu momčad Kingsa i vinuti ih u visine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se to dogodili. Čekali su ga Kingsi dvije i pol godine, no nisu ga dočekali pa su uslijedile razmjene, sve dok nije završio u Kini, gdje se opet vratio u status božanstva kakav je imao na koledžu.

Prvi europski izazov

Jimmer je za Shanghai Sharkse trpao 37 poena u prosjeku, a stigao je tako na radar grčkog velikana Panathinaikosa koji ga je odlučio dovesti u svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Freddetteu, koji je već navršio 30 godina, ovo će biti prvi europski klub u karijeri, a tu može dokazati da je igrač koji može igrati za ozbiljan klub na visokoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo