Cedevita na koljenima: Ludnica u Višnjiku pripala Zadranima

Košarkaši Zadra u ludoj su utakmici u Višnjiku pobijedili Cedevitu 86:81 u posljednjem polufinalnom dvoboju, te se tako plasirali u finale gdje ih očekuje Cibona.

27.5.2013.
10:46
VOYO logo

Zadar je od šest susreta ove sezone slavio protiv Cedevite i četvrti put. U trećem polufinalnom dvoboju koji je odlučivao o drugom finalistu hrvatskog prvenstva, Zadrani su pred 7.500 tisuća svojih navijača slavili u dramatičnoj završnici.

Iako su gosti vodili gotovo cijelu utakmicu, u nekoliko su navrata imali čak desetak koševa prednosti i bili bliže pobjedi, nošeni fanatičnom podrškom s tribina, domaćini su na samo minutu i pol prije kraja došli do poravnanja (79:79).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je Marko Tomas postao tragičar zagrebačke momčadi. Njegov nerezonski šut i veliki promašaj dao je priliku Zadranima koju su već u sljedećem napadu došli do vodstva.

U tom je trenutku bilo jasno kako Cedevita više nema ni snage ni ideje doći do pobjede. Užarene tribine ponijele su domaće košarkaše do velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je završila razočaravajuću sezonu, a Zadar je na ovaj način dobio veliku priliku da u finalu protiv Cibone pokuša doći do novog naslova prvaka, iako se na početku sezone takvom raspletu apsolutno nitko nije nadao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo