ZAGREB U IŠČEKIVANJU SPEKTAKLA: / Cedevitu pogodile sjajne vijesti uoči Olympiakosa

Image

Nakon što je prošloga tjedna u 5. kolu skupine B Eurolige iznenađujuće svladala Laboral Kutxe naših Velimira Perasovića i Darka Planinića, Cedevitu u četvrtak u 19.

18.11.2015.
12:21
VOYO logo

Viceprvaci Europe u prvom su kolu na svojem terenu Cedevitu svladali sa 76:61, no nakon što je momčad Veljka Mršića upisala tri uzastopne pobjede u Euroligi i šest ukupno (računajući i ABA ligu), u Zagrebu je porastao optimizam i straha od Olympiakosa nema. Protiv Laboral Kutxea je bila puna dvorana, isto se očekuje i protiv Olimpiakosa.

"Vratiti publiku nam je bio prvi cilj uoči sezone i to smo uspjeli napraviti. Jako sam sretan i ponosan na dečke što su to uspjeli ostvariti. Proživljavamo lijepe trenutke i na nama je da radimo dalje, da svaku utakmicu dajemo sve od sebe i da ljudi koji dođu na utakmicu to vide, čak i ako nismo pobijedili", izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić, pišu klupske stranice. Trener Cedevite je svjestan da je njegova momčad protiv moćnog Olympiakosa autsajder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos bez Younga, a možda i Printezisa

"Trebamo biti čvrsto na zemlji i dobro trenirati. Moramo davati sve od sebe i onda uvijek postoji neka šansa. Treba iskoristiti možda i neke slabije dane protivnika, natjerati ih sa svojom igrom i odnosom da oni ne daju svoj maksimum i to je to. Vjerujemo da možemo igrati sa svima, a dosad smo to i pokazali. Ove sezone u Euroligi ima puno iznenađenja i nadamo se da mi možemo napraviti još pokoje."

U prethodnoj utakmici protiv Cedevite najbolji igrač Olympiakosa bio je Patric Young, koji je tada upisao 16 poena i šest skokova i s valorizacijom 26 bio je ujedno MVP kola. Sada ga zbog ozljede neće biti, a upitan je i Georgios Printezis. No, i bez njih Olympiakos je jak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Neigranje Younga nam ne mijenja ništa. U prvoj utakmici nisu im igrali Hunter i Milutinov, koji će sada biti u sastavu. Izgubili su Younga, koji im je sigurno važan, no dobit će dvojicu igrača u rotaciji. Oni imaju puno dobrih igrača i sigurno mogu nadoknaditi svakoga. Ako smo mi mogli nadoknaditi dvojicu-trojicu bitnih igrača u rotaciji kad smo igrali u Turskoj i Milanu, sigurno da to može i Olympiakos, koji ima 12 igrača, među kojima najmlađi ima 21 godinu", istaknuo je Mršić.

I Cedevita ima svoje adute

Što se tiče izostanaka kod Cedevite, neće igrati Fran Pilepić, a trebao bi se vratiti Luka Žorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih pet kola Cedevitu je u Euroligi sa 17.8 poena, 2.4 skoka i 2.8 asistencije po utakmici predvodio Jacob Pullen i od njega se i u ovom susretu mnogo očekuje.

"Igramo kod kuće, tako da imamo dobru šansu. Za nas je najbitnije da radimo ono što nam ide najbolje, igramo obranu i dobro u tranziciji. Ako protivnika uspijemo zaustaviti u obrani i doći do laganih poena u tranziciji, mislim da možemo pobijediti protiv mnogih euroligaških momčadi. Nadam se da ćemo nastaviti svoj pobjednički niz", izjavio je Pullen koji je u prvih pet kola Cedevitu je u Euroligi sa 17.8 poena, 2.4 skoka i 2.8 asistencije po utakmici predvodio zagrebački sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Babić ove sezone igra odlično. U Euroligi je na prosjeku od 8.8 poena, 5.6 skokova i 2.8 asistencija i od njega se također puno očekuje protiv grčkog sastava.

"Jedva čekamo utakmicu. Ušli smo u odličnu seriju od šest pobjeda i želimo to nastaviti. Prije svega važno je da imamo dobar pristup i da igramo timsku igru, kakvu smo igrali i dosad", rekao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo