ZAVRŠNI ČIN DRAME: / HKS je donio odluku o kojoj će se još dugo pričati

Image

Nakon tjedan dana premišljanja i konzultacija s pravnim stručnjacima, Hrvatski košarkaški savez presudio je kako 18-godišnji Ivica Zubac može biti registriran za Cedevitu.

19.1.2016.
12:18
VOYO logo

Ciboni, koja je zbog neisplaćenih ugovornih rata u vrijednosti od 6000 eura, ostala bez igrača za kojega je mogla dobiti najmanje 650.000 eura, može žaliti, no činjenica je da je Cedevita napravila sjajan posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je zakasnila jedan dan

Kad je Zubac prije dva tjedna, 5. siječnja, podnio zahtjev za raskidom ugovora s Cibonom, hrvatski euroligaš je munjevito reagirao i potpisao ugovor s nadarenim, 215 centimetara visokim centrom i predstavio ga kao svog člana. Samo dan kasnije nego što je Zubac s njima zatražio raskid ugovora, Cibona je uplatila dugove Zupcu i to je bio temelj da se igrač ipak ne može registrirati za Cedevitu, jer je zahtjev prema HKS-u upućen 8. siječnja, u trenutku kad je Zubac bio isplaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbili 230.000 eura odštete

Trebalo je deset dana za rješavanje ove pravne zavrzlame o kojoj će sigurno biti još riječi. U međuvremenu su se dva zagrebačka kluba prošli tjedan pokušavala dogovoriti. Cedevita je Ciboni nudila 230.000 eura od buduće odštete, ali su u "tornju" tražili drugačiji tempo isplate.

Ovom odlukom Cibona je ostala i bez Zupca i bez odštete. No, ima još pravo žalbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo