ULEB dobio rat protiv FIBA-e / Košarkaška Euroliga u novom formatu: među sigurnim sudionicima nema hrvatskih klubova

Image
Foto: Twitter

Rat između Unije evropskih košarkaških liga (ULEB) i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) je završen. Iako se činilo da će Euroligu pod svoje okrilje vratiti FIBA, došlo je do velikog preokreta

11.11.2015.
8:20
Twitter
VOYO logo

Košarkaška Eurolige od sezone 2016/17. igrat će se u novom formatu sa 16 klubova, odlučeno je na sastanku vodstva Eurolige u Barceloni.

Odlučeno je da će 11 klubova biti stalni sudionici elitnog natjecanja "Starog kontinenta", tri će ući u ligu kao prvaci svojih zemalja, a preostala dva kluba bili bi pobjednik Eurokupa, te pobjednik kvalifikacijskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među sigurnim sudionicima Eurolige nema hrvatskih klubova već su to klubovi sa A licencom - Anadolu Efes , CSKA Moskva, EA7 Emporio Armani, Barcelona, Fenerbahče. Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Panathinaikos, Real Madrid i Žalgiris. Po svemu sudeći nacionalni prvaci će doći iz Njemačke i Francuske, a treći možda iz Poljske, Litve i Italije. Možda čak i iz regionalne ABA lige.

Igrat će se u dvokružnom sustavu, odnosno 30 kola. Nakon završetka regularnog dijela sezone, prvih osam klubova će igrati četvrtfinale (na tri dobivene utakmice), a potom slijedi 'Final Four'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor o novom formatu Eurolige postignut je na deset godina, uz opciju produžetka za još deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo