odluka splitskog suda / Mamić devet mjeseci ne smije na Poljud i Park mladeži

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prekršajni sud je Mamiću izrekao kaznu od devetomjesečne zabrane dolaska na Poljud i Park mladeži, a mjera je izrečena na zahtjev splitske Policijske uprave.

3.4.2014.
22:56
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću danas je splitski Prekršajni sud izrekao devetomjesečnu zabranu dolaska na stadione Poljud i Park mladeži u Splitu zbog izazivanja izgreda na nedavnoj utakmici Hajduk-Dinamo na Poljudu, potvrđeno je večeras na tom sudu.

Ova je mjera Mamiću izrečena na zahtjev splitske Policijske uprave, a na temelju Zakona o spriječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na ovu mjeru Mamić se ima pravo žaliti u roku od tri dana Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu po primitku rješenja koje mu je danas splitski Prekršajni sud poslao poštom, pojašnjeno je Hini na Prekršajnom sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom odlukom Mamiću se u idućih devet mjeseci zabranjuje dolazak na splitske stadione Poljud i Park mladeži na svaku utakmicu koju na tim stadionima budu igrali nogometni klubovi Hajduk i Split ili hrvatska nogometna reprezentacija. Prije bilo koje utakmice u tom razdoblju na ta dva splitska stadiona Mamić će se morati javiti policijskoj postaji u Zagrebu i izvjestiti policiju gdje će boraviti u vrijeme dok se igraju nogometne utakmice na Poljudu ili Parku mladeži. U slučaju da Mamić ne bude postupao sukladno odluci splitskog Prekršajnog suda prijeti mu novčana kazna između 5 i 25 tisuća kuna ili zatvorska kazna od 30 do 60 dana.

Mamić se na derbi utakmici Hajduk-Dinamo na Poljudu 22. ožujka prvo verbalno sukobio s dijelom navijača Hajduka, a zatim i fizički s bivšim nogometašem tog kluba Ivom Bagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike