INCIDENT OBILJEŽIO SUSRET / Mancini i Ferguson progovorili o derbiju i sukobu

Image
Foto: PIXSELL

Trener Cityja Roberto Mancini bio je sretan, ali i oprezan sa svojim izjavama nakon pobjede u velikom derbiju protiv Uniteda, dok se Sir Alex nije žalio na rezultat jer je njegova momčad bila lošija na terenu.

1.5.2012.
13:29
PIXSELL
VOYO logo

Nakon pobjede protiv Manchester Uniteda sa 1:0 i povratka na vrh ljestvice dva kola prije kraja Premier lige, trener Manchester Cityja RobertoMancini bio je sretan, ali i oprezan.

"Ovo je velika pobjeda, ali do kraja prvenstva očekuju nas dvije teške utakmice, protiv Newcastlea, koji se bori za Ligu prvaka, te Queens Park Rangersa, koji želi izboriti opstanak u Premier ligi. Zato i kažem da je United još uvijek favorit, njegovi protivnici u zadnja dva kola, Swansea i Sunderland, nemaju pravih motiva jer nemaju za što igrati", rekao je Roberto Mancini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"United je igrao vrlo zatvoreno sa samo jednim napadačem i imali su jasan cilj, a to je izvući remi. Zasluženo smo pobijedili, a moglo smo i uvjerljivije slaviti, jer smo imali još dosta šansi, dok United nije imao ozbiljniju priliku", dodao je Mancini.

"Nemam se pravo žaliti na rezultat, jer je City bio bolji. Sada su oni za upravljačem i ako dobiju zadnje dvije utakmice osvojit će naslov prvaka", rekao je AlexFerguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 76. minuti susreta došlo je do žestokog verbalnog obračuna Fergusona i Mancinija, pa su ih njihovi pomoćnici i četvrti sudac morali razdvojiti.

"Mancini je tijekom čitave utakmice visio za vratom četvrtom sucu i nešto je prigovarao. I tijekom prvenstva se stalno žali na suđenje, ali večeras nije imao nikakvih razloga za to", pojasnio je uzrok sukoba Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mancini ima drugačije viđenje incidenta. "Ferguson mi je rekao nešto što nije bilo pristojno, ali mogu ga razumjeti jer je u tom trenutku napetost bila visoka", dodao je talijanski trener.

City i United sada imaju po 83 boda, ali City ima bolju gol razliku +61 u odnosu na +53 Uniteda. U slučaju bodovnog izjednačenja odlučuje ukupna gol-razlika, a dosad u povijesti Premier lige se to nikad nije dogodilo. Ako naslov uzme United, bit će mu to rekordna 20. titula, a City čeka treći naslov, nakon 1937. i 1968.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo