emotivan oproštaj / Mancini potvrdio Kovačićev senzacionalni transfer: navijači ga ispratili pljeskom

Image
Foto: AP Images

Tijekom susreta navijači su Kovačiću pjevali pjesme i na putu do svlačionice ga pozdravili pljeskom, a on im je uzvratio posljednjim pozdravom

17.8.2015.
7:43
AP Images
VOYO logo

Roberto Mancini, trener Intera, nakon pripremne utakmice s AEK-om, koju je Mateo Kovačić odgledao s klupe, potvrdio je da hrvatski reprezentativac odlazi u Real Madrid.

Image
navodno sve dogovoreno /

Senzacija na pomolu: Mateo Kovačić novi igrač Real Madrida?

Image
navodno sve dogovoreno /

Senzacija na pomolu: Mateo Kovačić novi igrač Real Madrida?

"Žao nam je svima, od mene do predsjednika kluba. Nažalost, klub mora ispuniti uvjete financijskog fair playja. Žrtvovali smo se", rekao je Mancini tako potvrdivši transfer.
Nedostaje još samo potpis kako bi sve bilo službeno, a posao bi trebao biti gotov u ponedjeljak ili najkasnije do sredine tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilnikom o financijskom 'fair playu' krovna nogometna organizacija nastoji uravnotežiti prihode i rashode europskih klubova, a Inter je ovo ljeto već doveo nogometaše za oko 56 milijuna eura među kojima su vezni igrač Geoffrey Kondogbija (22) iz Monaca i braniča Miranda iz Atletico Madrida.

"Nitko ovo nije želio, ali imat ćemo momčad za vrh", tješio je Mancini navijače koji su protiv AEK-a demonstrirali navijačima kako će izgledati bez Kovačića u novoj sezoni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoje pravila koja treba poštivati. Kovačić i Shaquiri odlaze iz istog razloga, no sada ćemo pokušati dovesti igrače koji nam trebaju i nadam se da ćemo to učiniti brzo jer liga počinje idući tjedan. Vidjet ćemo što možemo napraviti na tržištu", najavio je Mancini.

"Ne bih rekao da Kovačića nitko ovdje ne želi, ali moramo poštovati FFP. Morali smo nešto napraviti. Žalosno je što neki to ne shvaćaju i što se navijači ljute", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je cijeli susret bio blijeda partija, jedino čemu su navijači pljeskali bio je pridošlica kraljevskog kluba.

Tijekom susreta navijači su Kovačiću pjevali pjesme i na putu do svlačionice ga pozdravili pljeskom, a on im je uzvratio posljednjim pozdravom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, jučer je zakuhana cijela priča kad je talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport objavio senzacionalnu vijest.

Na pomolu je tako jedan od najvećih transfera hrvatskog nogometa ikad, a Inter navodno traži 30 do 35 milijuna eura odštete. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateo Kovačić bit će ukupno peti igrač koji je nosio dres kraljevskog kluba nakon Luke Modrića, Davora Šukera, Roberta Jarnija i Roberta Prosinečkog. Nagađa se da bi Kovačić mogao biti zamjena za suigrača iz reprezentacije jer je trener Rafael Benitez prošli tjedan zatražio dovođenje jednog veznog igrača kako bi se smanjilo opterećenje Modrića i Nijemca Tonija Kroosa tijekom dugačke sezone.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo