JOŠ JEDNA NAGRADA / Messiju Zlatna kopačka

Image
Foto: PIXSELL

Argentinac je protekle sezone u španjolskoj Primeri zabio 34 gola osvojivši 68 bodova. Iza njega su se plasirali Didier Drogba (Chelsea) i Antonio di Natale (Udinese) sa po 29 golova, odnosno 58 bodova.

1.10.2010.
12:32
PIXSELL
VOYO logo

BARCELONA - Nogometašu Barcelone Lionelu Messiju (23) u četvrtak navečer je službeno uručena Zlatna kopačka, nagrada koja se dodjeluje najboljim strijelcima u domaćim prvenstvima u Europi.

Messi je protekle sezone u španjolskoj Primeri zabio 34 gola osvojivši 68 bodova. Iza njega su se plasirali Didier Drogba (Chelsea) i Antonio di Natale (Udinese) sa po 29 golova, odnosno 58 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bodovanju za Zlatnu kopačku prednost imaju nogometaši iz najjačih europskih liga - španjolske, engleske, francuske, njemačke i talijanske. Zbog toga je bez nagrade ostao urugvajski napadač Luis Suarez koji je prošle sezone u nizozemskom prvenstvu zabio 35 golova za Ajax.

Messi se je pridružio Portugalcu Cristianu Ronaldu, Nizozemcu Marcu van Bastenu i Brazilcu Ronaldu, koji su osvojili sve tri najznačajnije nagrade - Zlatnu kopačku, Zlatnu loptu France Footballa za najboljeg igrača godine u Europi, te trofej za najboljeg nogometaša svijeta kojeg dodjeljuje Fifa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve su mi nagrade drage, ali nikad ih ne bi osvojio bez pomoći svojih suigrača", kazao je Messi na ceremoniji u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo