MLADI VATRENI ČUDESNO IZBORILI EURO: / Razmontirali Litvu, Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju i osigurala nam plasman

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Hrvatska U21 reprezentacija sjajnom je predstavom u Puli protiv Litve otvorila sebi mogućnost kvalifikacije na Europsko prvenstvo, a BiH nam je pobjedom taj plasman i omogućila

17.11.2020.
20:30
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska mlada U21 reprezentacija sa 7:0 doslovno je razmontirala vršnjake iz Litve u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Mladi Vatreni ostali su tako još uvijek u kombinacijama za plasman na veliko natjecanje, a kasnije su stigle i sjajne vijesti iz Bosne i Hercegovine.

Pomogli su nam i Grci koji su pobijedili Škotsku 1:0, iako im ta utakmica nije bila uopće bitna. Hrvatska je tako zasjela na drugo mjesto u skupini, a plasirali smo se na Europsko prvenstvo jer je Bosna i Hercegovina pobijedila Belgiju 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunska predstava bez pola momčadi

U odnosu na utakmicu protiv Škotske, u početnom sastavu nije bilo Adriana Šempera, Joška Gvardiola, Borne Sose, Darka Nejašmića, Sandra Kulenovića, Lovre Majera, Davida Čoline i Bartola Franjića.

Međutim, i bez njih mladi Vatreni su odigrali sjajno i već nakon prvog poluvremena su osigurali pobjedu. U 13. minuti zabio je Špikić, u 29. minuti Musa je povećao na 2-0, dok je Šverko u 36. pogodio za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta odabranici Igora Bišćana zabili su još četiri gola za uvjerljivih 7:0. U nastavku su zabili Šutalo (57'), Musa (67'), Moro (70', 77'). Gosti su od 73. minuti igrali bez isključenog Paulauskasa.

Image
BIŠĆAN JE BEZ POLA MOMČADI NAPRAVIO ČUDO: /

'Dečki su uvijek motivirani, visio nam je mač nad glavom'

Image
BIŠĆAN JE BEZ POLA MOMČADI NAPRAVIO ČUDO: /

'Dečki su uvijek motivirani, visio nam je mač nad glavom'

U drugom susretu Grčka je u Ateni pobijedila Škotsku sa 1:0 izbacivši Škote sa EP-a. Gostima je trebala pobjeda za osvajanje prvog mjesta u skupini, a nakon poraza pali su na treću poziciju. Pogodak odluke zabio je Christopoulos u 27. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncu je Češka osvojila prvo mjesto s 21 bodom, Hrvatska je druga s 20, Škotska na trećem mjestu ima 18, a Grčka je četvrta sa 16 bodova. Litva ima 10, a na začelju je San Marino sa 10 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za plasman

Podsjetimo, plasman na EP koje će se iduće godine održati u Mađarskoj i Sloveniji izborit će devet pobjednika skupina, te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Među pet su svoja mjesta još prije osigurali Portugal i Švicarska, a gotovo sigurno i Island kojem je otkazana utakmica s Armenijom. Taj bi dvoboj trebao biti registriran pobjedom Islanda koji će onda imati 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za preostala dva mjesta borile su se Hrvatska, Belgija, Rumunjska i Poljska, a Hrvatska se plasirala zbog sjajnog preokreta Bosne i Hercegovine protiv Belgije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za U21 Europsko prvenstvo, 6. kolo

Stadion Aldo Drosina, Pula, 17.00 sati

Hrvatska - Litva 7:0

Hrvatska: Kotarski, Šverko, Vušković, Štefulj, Šutalo, Moro, Bistrović, Vuk, Divković, Špikić, Musa

Litva: Krapikas, Kloniunas, Uzela, Milašius, Stockunas, Magelaitis, Jankauskas, Antanavičius, Petkevičius, Cyzas, Kruzikas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka - Škotska 1:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotova je utakmica, a Hrvatska je zasjela na drugo mjesto u skupini. Imamo još uvijek šanse za plasman, samo moramo pričekati rezultate ostalih utakmica. Podsjećamo, plasirati se možemo kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Opet Moro zabija i to je 7:0 za Hrvatsku. Ako se i ne plasiramo na taj Euro, bar ćemo ovu posljednju utakmicu pamtiti po dobrom.

73' Ostali su Litvanci i bez igrača. Crveni karton je dobio Paulauskas koji je ušao na početku drugog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Moro puca i to je 6:0 za Hrvatsku! ne prestaje ovo trpanje na Drosini. Moro je presjekao krivo ispucavanje na centru, poveo loptu do ruba kaznenog prostora, potegnuo i pogodio za novi pogodak Hrvatske. E, pa to je 1-0 u setovima sad za Hrvatsku.

66' Musa zabija za 5:0 i to je sad već masakr na Drosini! Špikić je izvrtio cijelu obranu Litve, ubacio za Musu koji iz blizine gura loptu u gol za velikih 5:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Novi pogodak Hrvatske, zabio je Šutalo! Divković je ubacio s lijeve strane, a Šutalo nekako pored svog čuvara uspio zabiti za veliko vodstvo Hrvatske 4:0.

54' Ivanušec je ciljao, sjajno pucao iz daljine, ali opet se Krapikas pružio i odbio taj udarac. Litvanci su zreli za još nekoliko pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' Nova kombinacija Divković-Musa, pucao je centarfor Hrvatske, a obranio opet Krapikas i izbacio u korner.

46' Počelo je drugo poluvrijeme, kod Hrvatske ulazi Ivanušec, a izašao je Matej Vuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme u kojem je Hrvatska dominirala. Usto i Škoti su u velikim problemima u Grčkoj i otvara se mladim Vatrenima sad situacija za osvajanje drugog mjesta u skupini.

41' Napada još Hrvatska, Matej Vuk je potegnuo s 20-ak metara, no preko gola je otišla ta lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' I još jedan gol za Hrvatsku! Nakon kornera Šverko se najbolje snašao u kaznenom prostoru Litve i zabio za velikih 3:0 u Puli.

36' Opet je opasno pred vratima Litve. Štefulj ubacuje s lijeve strane za Musu koji puca iz blizine, ali brani Kloniunas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' Evo još jednog gola. Petar Musa je zabio za vodstvo od 2:0 i sad nam se sve otvara. Divković mu je asistirao, a Musa je bio hladnokravan u završnici. Možemo li do čuda?

27' Čudo se događa u Grčkoj. Apsolutno neopterećeni rezultatom, Grci vode protiv Škotske 1:0 kod kuće. Poraz Škotske itekako nam odgovara jer onda sjedamo na drugo mjesto skupine. No još se rezultata mora poklopiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Pritišće Hrvatska, moramo nabiti gol-razliku, Evo još jednog ubačaja Štefulja, Šutalo je bio na desnoj strani, ali njegov je pokušaj izbačen u aut.

21' Litva pokušava nešto, ali dobro je posložena naša obrana. Dobro je Bišćan posložio momčad, s obzirom da mu toliko igrača nedostaje. Podsjetimo, jučer je stigla vijest da je sedam mladih reprezentativaca pozitivno na koronavirus.

13' Sjajan pogodak Špikića, dobio je loptu na 20-ak metara od gola Litve, imao je taman vremena da pogleda gdje je vratar, a onda vrlo precizno pogodio suprotni kut. Sjajan, majstorski potez napadača Hrvatske za vodstvo mladih Vatrenih u Puli.

7' Nakon desetak minuta ispitivanja snaga vidjeli smo prvu ozbiljniju akciju Hrvatske. Divković je projurio po desnoj strani, dobio loptu u prostor i centrirao za Špikića koji nije uspio uputiti udarac i očistila je to obrana Litve.

1' Počela je utakmica. Sretno, mladi Vatreni!


16:10 - Stigli su i početni sastavi. Za Hrvatsku od prve minute kreću: Kotarski, Šverko, Vušković, Štefulj, Šutalo, Moro, Bistrović, Vuk, Divković, Špikić i Musa.

15:00 - Hrvatska U21 nogometna reprezentacija u utorak na stadionu Aldo Drosina u Puli protiv Live igra zadnju utakmicu kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na Europsko prvenstvo.

Za dohvaćanje plasmana na Euro, momčadi Igora Bišćana u ovoj je utakmici potrebna pobjeda, ali i poklapanje rezultata druge utakmice. Hrvatskoj U21 reprezentaciji treba pobjeda protiv Litve kako bi imali minimalne šanse za plasman na Europsko prvenstvo. U takvu smo se situaciju uvalili jer smo u proteklom kolu remizirali sa Škotima i sada se moramo nadati da će Grčka najmanje odigrati neodlučeno s tom istom Škotskom.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo