Ždrijeb Lige prvaka / Modrić na Borussiju, Mandžo ide na Old Trafford

Image
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL

Izvlačenjem parova u Nyonu, loptice su spojile Barcelonu i Atletico, Modrićev Real ide na Borussiu, Ibrahimovićev PSG će imati okršaj sa Chelseajem, a Mandžo ide na Old Trafford.

21.3.2014.
11:55
nph/NordPhoto/PIXSELL
VOYO logo

Ovosezonska Liga prvaka iznjedrila je šest od sedam najbogatijih klubova te najvrednijih momčadi u četvrtfinalu.

Ždrijeb se održava danas u 12 sati u Uefinom sjedištu u Nyonu, a mogući su obračuni španjolskih, njemačkih i engleskih kubova (Bayern München, Borussia Dortmund, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Chelsea, Manchester United i PSG).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je naglasiti kako je ovo prvi puta da su u četvrtfinalu ekipe koje su bile prvoplasirane u svojim skupinama na početku natjecanja.

U utrci najboljih strijelaca Lige prvaka su Cristiano Ronaldo, koji predvodi listu s 13 pogodaka, dok ga u stopu prati Zlatan Ibrahimović sa 10 golova. Tu su i Lionel Messi sa osam golova, Diego Costa sa sedam te Robert Lewandowski sa šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Četiri utakmice koje su ujedno i finale. Ovo je samo dokaz da je Liga prvaka najbolji i najjači nogometni turnir na svijetu", oglasio se Luis Figo, ambasador ovogodišnjih finala u Lisabonu, koji je osvojio naslov Lige prvaka s Real Madridom 2002.

Parovi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Barcelona - Atletico Madrid

2. Real Madrid - Borussia Dortmund

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Paris Saint-Germain - Chelsea

4. Manchester United - Bayern München

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i Atletico Madrid su dvije momčadi koje se dosada nisu nikako susrele ne eruopskom natjecanju.

Real Madrid i Borussia Dortmund su prošle sezone igrali Ligu prvaka u polufinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice se igraju 1. i 2. travnja, a uzvrati su na rasporedu 8. i 9. travnja. Ždrijeb polufinalnih utakmica bit će 11. travnja, a veliko finale igrat će se u subotu, 24. svibnja u Lisabonu na stadionu Estadio da Luz.

Chelsea je ostao neporažen u prethodne dvije utakmice protiv PSG-a još u sezoni 2004./2005 s prvom Mourinhovom sezonom na Stamford Bridgeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonski klub je pobijedio Parižane s 3-0 prije remija na domaćem terenu.

Manchester United i Bayern München su imali okršaj devet puta, i to sve u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski prvaci su dobili samo jednu od četiri utakmice kod kuće, ali to nije bilo dovoljno zbog pobjede 3-2 u četvrtfinalu 2009./2010, a vjerojatno najinteresantniji susret bavarske momčadi i 'crvenih vragova' bio je u finalu Lige prvaka 1999.

Kapetan Bayerna, Phillip Lahm, prokomentirao je ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo dopustiti da stanje Uniteda na tablici Lige prvaka utječe na nas. Otputovat ćemo na Stamford Bridge i igrati napadački te osvojiti bodove", rekao je Lahm.

Kad je ždrijeb završio, sad će navijači diljem svijeta sve imati pod povećalom i nestrpljivo čekati okršaj omiljenih klubova, a ovo je sigurno najjače četvrtfinale u elitnom natjecanju Starog kontinenta posljednjih nekoliko godina, gdje je navedenih osam četvrtfinalista ukupno osvojilo 23 naslova europska prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo