deseti derbi u Premiershipu / Mogu li Crveni vragovi opet zabiti osam golova Topnicima?

Image

Nastavlja se niz engleskih nogometnih derbija. Ove subote na rasporedu je ogled Manchester Uniteda i Arsenala na Old Traffordu.

2.11.2012.
13:52
VOYO logo

Deseti derbi u Premiershipu ove sezone na rasporedu je u subotu na Old Traffordu.

U dosadašnjih devet postignuto je ukupno 33 gola, što je prosjek od 3.6 po utakmici. Prošlog tjedna Manchester United je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea 3:2, dok su Everton i Liverpool odigrali 2:2. Tjedan ranije Chelsea je na White Hart Laneu slavila protiv Tottenhama 4:2, prije toga su Spursi slavili na Old Traffordu protiv ManU-a 3:2, dok su Bluesi pobijedili Arsenal 2:1. Ako se zna da su 'Crveni vragovi' prošle sezone deklasirali 'Topnike' 8:2 nije niti čudo što zaljubljenici u engleski nogomet jedva čekaju novi 'spektakl'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogled Manchester Uniteda i Arsenala imat će i dimenziju više jer će to biti njihov prvi susret nakon što je nizozemski napadač Robin van Persie napustio londonski klub i preselio u United. Njegov odlazak sa stadiona Emirates izazvao je bijes navijača Arsenala koji su danima po Londonu palili njegove dresove.

"Van Persie je zaslužio respekt naših navijača za sve što je učinio u našem klubu. Osam godina je nosio naš dres i nije zaslužio uvrede. ManU ove sezone ima iznimnu napadačku liniju, a Robin je njihov najubojitiji napadač. Sasvim sigurno očekuje nas zanimljiva utakmica", kazao je menadžer Arsenala Arsene Wenger, te se osvrnuo sutrašnem ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Topnici će biti oslabljeni neigranjem napadača Gervinha, a izvan stroja su i Kieran Gibbs, te Wojciech Szczesny. U redovima domaćina neće biti Shinjia Kagawe, Nemanje Vidića i Chrisa Smallinga.

"Prošle sezone smo slavili 8:2, no biti će teško ponoviti takvu utakmicu. Ne vjerujem da možemo ponovo zabiti osam golova. Svaka utakmica protiv arsenala je spektakl, vjerujem kako će tako biti i sutra. Ove sezone Arsenal ima fizičku čvršću momčad i neće biti lako," poručio je Alex Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arsenal je posljednji put na Old Traffordu slavio 2006. godine, a u zadnjih deset međusobnih susreta United je slavio čak devet puta.

United je trenutačno na drugom mjestu ljestvice sa 21 bodom, jednim bodom manje od lidera Chelsea. Arsenal je šesti sa 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo